Aktualno
StoryEditor

Tim Cook digao ruke od Trumpa

02. Lipanj 2017.

Tim Cook, direktor korporacije Apple, digao je ruke od Donalda Trumpa, kojega je nastojao uvjeriti kako je za SAD, pa i svijet, pogubno ako ta zemlja izađe iz Pariškog klimatskog sporazuma, piše CNBC.

Naime, Cook je američkog predsjednika razgovorom u Bijeloj kući pokušao uvjeriti u pozitivne rezultate globalnih nastojanja da se zaustave ili barem ublaže učinci koje čovječanstvo ima na klimu Zemlje, ali predsjednik ga nije poslušao.

Razočaran, čelni čovjek Applea uputio je otvoreno pismo svojim zaposlenicima, u kojemu napominje kako će njegova kompanija i dalje nastojati koristiti obnovljive izvore energije, smanjiti emisije CO2 i, generalno, nastojati materijale potrebne za proizvodnju prestati dobivati rudarenjem. Dodao je kako ta odluka američkog predsjednika neće utjecati na politiku koju prema okolišu ima Apple.

– Klimatske promjene su stvarne i svi smo odgovorni. Imajući na umu rad i trud koji ulažemo mi i bezbroj drugih diljem svijeta, imamo razloga s optimizmom gledati na budućnost planeta, dodao je.

Javni istup direktora Applea Tima Cooka samo je jedan u nizu koji ukazuje kako veliki broj industrijalaca u SAD-u ne podržava Trumpa u nakani da SAD napusti Pariški sporazum. Zbog te odluke, Teslin Elon Musk i direktor Disneya Bob Iger najavili su kako napuštaju Trumpovo savjetničko vijeće za gospodarska pitanja.

26. travanj 2024 15:34