08. veljača 2018.

Tisak prihvatio ugovor o najstarijem kreditu, najveći dio novca namijenjen vraćanju dugova

Tisak je u četvrtak objavio da je Uprava te kompanije donijela odluku o pristupanju ugovoru o najstarijem kreditu, kojega je Agrokor sklopio u lipnju prošle godine, a najveći dio sredstava iz tog kredita upotrijebit će za plaćanje dugova dobavljačima nastalih prije izvanredne uprave te će to Tisku dodatno omogućiti poboljšanje tekuće likvidnosti.

Uprava Tiska je 7. veljače 2018. donijela odluku o pristupanju Tiska ugovoru o najstarijem (super-priority) kreditu kojeg je Agrokor d.d. sklopio s kreditorima 8. lipnja 2017. godine, navodi se u priopćenju.

>>>Revizija Agrokora: Konsolidiran gubitak Tiska od 388 milijuna kuna

Inače, ugovor o najstarijem kreditu ili tzv. roll-up kredit potpisan u lipnju prošle godine u iznosu je od 1,06 milijardi eura. 

"Najveći dio sredstava iz kredita po ugovoru o najstarijem kreditu upotrijebit će se za plaćanje dugova dobavljačima nastalih prije otvaranja postupka izvanredne uprave, a dodatno će Tisku omogućiti poboljšanje tekuće likvidnosti", ističu iz te kompanije u sastavu Agrokora.

Odluka je, kako se dodaje, donesena uz prethodnu suglasnost svih članova Nadzornog odbora.

>>>Gubitak Tiska 47,5 milijuna kuna

"Uvažavajući potrebu stabilizacije poslovanja Tiska, Nadzorni odbor je odobravajući odluku o pristupu ugovoru o najstarijem kreditu, Upravi Tiska dao podršku za sve radnje vezane za restrukturiranje poslovanja  kompanije", navodi se u priopćenju, uz napomenu da je odluka o pristupanju ugovoru donesena uz poštivanje svih propisanih procedura i sukladno internim korporativnim pravilima upravljanja Tiska.

Tisak je ranije i putem Zagrebačke burze objavio da je jučer "u svojstvu jamca/sudužnika pristupio Ugovoru o najstarijem kreditu, kojega je 8. lipnja 2017. godine Agrokor d.d., kao vladajuće društvo nad izdavateljem, zajedno s njegovim ostalim povezanim društvima, zaključio s članovima ad-hock grupe držatelja 2019 i 2020 senior obveznica i Zagrebačkom bankom o novom financijskom aranžmanu".

>>>Tisak: Ubi ga previše keša – drugi put

I u toj objavi ističu da je odluku o pristupanju, sukladno internim korporativnim pravilima, Uprava donijela uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora Tiska, "a s pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, u dobroj vjeri i s ciljem postizanja dobrobiti za Tisak, stabilizacije poslovanja te rješavanja problema likvidnosti".

Inače, ugovor o najstarijem kreditu ili tzv. roll-up kredit potpisan u lipnju prošle godine u iznosu je od 1,06 milijardi eura.