Aktualno
StoryEditor

Tko je Nataša Kapetanović, nova šefica GRAWE osiguranja umjesto Igora Purete

08. Veljača 2019.

Nakon gotovo 20 godina na pozicijama člana i predsjednika Uprave GRAWE Hrvatska d. d. Igor Pureta odlazi s dužnosti. Predsjedavanje Upravom preuzima Nataša Kapetanović koja je od 2004. godine zaposlena u GRAWE Hrvatska d.d. te je članica Uprave od 2010. Kapetanović je diplomirala matematiku na PMF-u i deset godina bila je asistentica na Katedri za matematiku na Fakultetu prometnih znanosti.

Puretin zahtjev da ga se oslobodi dužnosti predsjednika Uprave s istekom mandata 2. travnja odobrio je Nadzorni odbor na sjednici u ponedjeljak.

- Pod vodstvom gospodina Purete GRAWE se razvio i pozicionirao kao jedno od najvažnijih osiguravajućih društava na tržištu osiguranja u Republici Hrvatskoj. Osim toga, u sklopu GRAWE koncerna, GRAWE Hrvatska d. d. je postalo najveće društvo nakon matične kuće. U ime GRAWE Grupe od srca mu se zahvaljujem na gotovo dva desetljeća uspješnog rada za GRAWE. Nadzorni odbor izražava žaljenje zbog odlaska gospodina Purete s pozicije predsjednika Uprave te mu želi sve najbolje u budućnosti - izjavio je Othmar Ederer, predsjednik Nadzornog odbora GRAWE Hrvatska d. d.

[caption id="attachment_342418" align="aligncenter" width="562"] Igor Pureta, Foto: Ratko Mavar/Lider[/caption]

Pureta će nastaviti raditi u okviru GRAWE Grupe kao savjetnik za prodaju i marketing.

U timu Uprave ostaje Adriana Tomić koja je članicom Uprave kao dugogodišnji GRAWE zaposlenik postala 2017.  Nakon odobrenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, za novog člana Uprave bit će imenovan Hrvoje Grčić koji je u društvu zaposlen od 2015.

25. travanj 2024 02:00