Aktualno
StoryEditor

Tko je Tomislav Čorak, prvi Hrvat izvršni direktor i partner BCG-a u središnjoj i istočnoj Europi 

01. Srpanj 2019.

Boston Consulting Group (BCG) je imenovao Tomislava Čoraka prvim hrvatskim izvršnim direktorom i partnerom u središnjoj i istočnoj Europi.

Imenovanje vrijedi od danas, a time BCG jača svoju prisutnost u jugoistočnoj Europi. Tomislav Čorak je izabran za izvršnog direktora i partnera zajedno s 97 kolega diljem svijeta, koji su također imenovani na tu poziciju. Među njima je i 12 osoba iz BCG-ovog sustava Njemačke i Austrije, čiji su pridruženi članovi i zemlje središnje i istočne Europe.

Tomislav Čorak (47) je hrvatski državljanin i dosad je obnašao funkciju principala u BCG-u. Ima bogato iskustvo u radu s klijentima iz različitih sektora, od energetike do industrijske proizvodnje. Do prelaska u BCG 2014. godine, Čorak je radio kao strateški konzultant za područje energetike i procesne industrije. Prije toga je nekoliko godina proveo radeći u tehnološkom i energetskom sektoru. Ima diplomu magistra znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te MBA diplomu bledske poslovne škole IEDC. Živi s obitelji u Zagrebu.

- Naši su klijenti u ovom dijelu svijeta, baš kao i njihove kolege drugdje u svijetu, suočeni s izazovima energetske tranzicije i masovne uporabe digitalnih tehnologija - istaknuo je Tomislav Čorak i dodao:

- Kao novi izvršni direktor i partner BCG-a, radujem se što ću našim regionalnim klijentima, kao i međunarodnim klijentima koji posluju u središnjoj i istočnoj Europi, pružiti najbolja rješenja koja BCG ima, kako bi prevladali ove izazove i transformirali ih u konkurentsku prednost.

Na poziciji izvršnog direktora i partnera u jugoistočnoj Europi Tomislav Čorak će se pridružiti Melanie Seier Larsen, koja je imenovana izvršnom direktoricom i partnericom u siječnju prošle godine. Tvrtka BCG je jedna od vodećih svjetskih tvrtki koje pružaju usluge savjetovanja o upravljanju poslovanjem te stvara partnerstva s vodećim poslovnim i društvenim subjektima, kako bi zajedno radili na rješavanju najvažnijih izazova i korištenju najboljih prilika za daljnji napredak. Osnovana je 1963. godine i tada je bila pionir u poslovnim strategijama. Danas svojim klijentima pomaže s potpunom lepezom usluga za transformaciju poslovanja, potičući složene promjene, čime se organizacijama omogućuje da kontinuirano rastu i stvaraju novu konkurentnu prednost.

Neovisna tvrtka za istraživanje tržišta ALM Intelligence u svom je godišnjem izvješću „The ALM Vanguard: Communications and Change Management Consulting 2019“, objavljenom u lipnju ove godine, imenovala BCG vodećim pružateljem usluge u transformaciji poslovanja. U usporedbi s konzultantskim tvrtkama diljem svijeta, BCG je prestigao svoje konkurente i postao prvi izbor za tvrtke koje prolaze kroz promjene ili transformaciju cijelog poslovanja.

BCG-ov portfelj usluga za transformaciju poslovanja, koji uključuje komplementarne koncepte, rješenja i usluge, ostaje ukorijenjen na znanstvenim principima i disciplini provedbe, zaštitnim znakovima BCG-a, istaknuli su u ALM-u. Osim toga, zahvaljujući BCG-ovu pristupu, transformacija poslovanja postaje pokretač koji čelnim ljudima, timovima i pojedincima omogućuje da na radnom mjestu djeluju odlučno i sa svrhom koja stvara rezultat, dodali su u ALM-u.

BCG-ova ukupna prodaja prošle je godine iznosila 7,5 milijardi američkih dolara, što je rast od 19 posto po stalnom deviznom tečaju, u usporedbi s prethodnom godinom. Nadalje, broj zaposlenika tvrtke diljem svijeta porastao je sa 16,000, koliko ih je imala 2017. godine, na 18,500 zaposlenika 2018. godine. BCG je prisutan u više od 50 zemalja i u više od 90 gradova svijeta.

18. travanj 2024 07:56