12. listopad 2017.

Todorić: Koliko ćete vi dobiti za Jamnicu? Tko će odgovarati za ove ogromne štete?

U svojoj drugoj objavi u četvrtak Ivica Todorić, pod naslovom "Kako izgleda čistilište predsjednika Vlade?", donosi svoje procjene velikog pada prihoda nekoliko kompanija koncerna Agrokor, tvrdeći da te procjene dokazuju "kako je uvođenje izvanredne uprave donijelo nevjerojatne štete Agrokor grupi".

>>> Todorić: Pripremali smo dobru sezonu za Agrokor, nije nam trebala nikakva zakonska zaštita

Todorić tako, primjerice, procjenjuje da će prihod Konzuma ove godine biti manji za 1,7 do 2 milijarde kuna, Agrokor trgovine i Konzuma Sarajevo za 700 milijuna kuna, Velpro centra 700 do 900 milijuna kuna, a Tiska oko 500 milijuna kuna.

Tvrdeći da te procjene "sigurno neće značajnije odstupati", vlasnik Agrokora ocjenjuje da to, s ostalim činjenicama koje će predstaviti, "govori kako je uvođenje izvanredne uprave donijelo nevjerojatne štete Agrokor grupi". Pritom navodi da izvanredna uprava stalno gura u prvi plan rezultate Konzuma "vjerojatno kako netko ne bi pitao za neke druge kompanije i njihove rezultate".

"Možda netko i ne razumije što znači ovako velikim brojkama pad prihoda i prodavat će maglu, ne bi li došli u priliku pljačke, Agrokor trgovina, Velpro centar, Konzum Sarajevo, Tisak gotovo nestaju. To je ogromna šteta za Hrvatsku i gubi se silan novac", piše u zadnjem u nizu blogova.

Iznoseći podatke koji govore o "najjačoj distribuciji u državi", Todorić predsjedniku Vlade poručuje da "ove snage i vrijednosti, vrijednost retaila i njegovu perspektivu dramatično uništavate, a ako ne prestanete, sve ćete uništiti".

>>> Novi broj Lidera: Agrokor – Pet mogućih modela nagodbe s vjerovnicima

"Kažete da ni jednu kunu neće platiti hrvatski porezni obveznici. Vi već sada porez preplaćen državi od strane Agrokora vraćate izvanrednoj upravi. A koliko se poreza manje uplaćuje u državni proračun? Da li je nekome jasno što se događa? Zar stvarno netko treba ovakvu hrvatsku vrijednost opljačkati i uz to uništiti dobar dio konkurentnosti hrvatske industrije", piše u blogu, u kojem, uz ostalo, navodi i kako ima "ponudu na stolu za Jamnicu iz drugog mjeseca ove godine".

"Koliko ćete vi dobiti za Jamnicu? Tko će odgovarati za ove ogromne štete? Tko će na kraju odgovarati za milijarde eura koje će hrvatsko gospodarstvo izgubiti?", zaključuje Todorić, uz poruku: "Gospodine predsjedniče Vlade, ovo je realna slika vašeg čistilišta.".