28. listopad 2017.

Todorić: Plenkoviću, vi niste vratili likvidnost, vi ugrožavate desetke tisuća radnih mjesta

Ivica Todorić je na svome blogu u subotu poslijepodne ustvrdio da premijer Andrej Plenković svojom izjavom o uspostavi povjerenja kreditora Agrokora ponovno pokušava umanjiti, kako ističe, očigledne kriminalne aktivnosti njegovih poslušnika u Agrokoru koji su pogodovali odabranima.

"Premijer Plenković ponovno u najnovijoj izjavi pokušava umanjiti očigledne kriminalne aktivnosti njegovih poslušnika u Agrokoru. Izjavio je da je najvažnije da je vraćeno povjerenje kreditora - onih koji su sudjelovali u roll up-u . Da, zato jer im je po vašem nalogu Ramljak sramotnim roll up-om već pola uloženog vratio, a pritom je počinjeno neviđeno pogodovanje odabranima koji su milijarde iznijeli iz Hrvatske. To je stvarna slika povjerenja o kojem priča premijer. Zanima me koji bi kreditor, kojeg ste prevarili ovakvim namještenim pljačkaškim uvjetima skrojenima za Knighthead, Madison Pacific, Alix partners i druge sudionike kriminalne organizacije, nakon ovoga bio spreman dati i jedan euro novog kredita," stoji na Todorićevu blogu.

>>>Todorić: Vlada je Knightheadu omogućila ‘pljačku od milijardu osamsto tisuća kuna’

"Vi niste vratili likvidnost, vi sustavno uništavate vrijednosti stvarane kroz desetljeća i ugrožavate desetke tisuća radnih mjesta. Sve što radite i sve što branite u Agrokoru je protuzakonito i duboko neustavno. To su činjenice gospodine Plenkoviću, sve ostalo o čemu govorite je čista demagogija koja nema veze sa stvarnošću," poručio je premijeru Todorić u svome drugom današnjem blogu, nakon što je u prvom ponovno prozvao Vladu i izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka za pogodovanje Knightheadu.

>>>‘Neviđen sukob interesa’: Todorić naciljao savjetnika Agrokora Doličkog, upozorio na presedan

Plenković je jučer u Tuheljskim Toplicama, nakon skupa alumnista Političke akademije Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta, odgovarajući na pitanja novinara rekao da je za situaciju oko Agrokora strateški bitno "ono što se postiglo usvajanjem zakona i s izvanrednom upravom, a to su novo povjerenje kreditora, nova likvidnost kompanije, normalno funkcioniranje i isplata plaća te izbjegavanje domino efekta na hrvatsko gospodarstvo.“