Aktualno
StoryEditor

Todorić: Vlada je stvorila potpuno bezvlašće u korist odabranih

26. Listopad 2017.

Ivica Todorić u najnovijem blogu tvrdi da je Vlada je stvorila situaciju potpunog bezvlašća koje koriste odabrani.

Pod tim naslovom, Todorić u današnjoj popodnevnoj objavi podsjeća na izjavu izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, da je tijekom ožujka bio konzultiran kod izrade finacijskog dijela zakona o izvanrednoj upravi i da se pri tome susretao s brojnim predstavnicima financijskih institucija.

"Ramljak je najprije pisao financijski dio Lex Agrokora, a potom se, prije nego je imenovan izvanrednim povjerenikom, s povjerljivim informacijama u džepu susreo se i s Knightheadom koji je dosad, kao ključni igrač u roll up-u, zaradio stotine milijuna eura", tvrdi Todorić.

>>> Ramljak o ‘veleizdajničkoj klauzuli’: Nije točno da me Vlada ne može smijeniti

Navodi i kako je Ramljak te sastanke održavao kao klijent Tina Doličkog koji je, kako piše, danas međunarodni pravni savjetnik Agrokora.

"Savjetnik mu je i Wilhelm Hemetsberger koji je Ramljaku Knighthead doveo još 2015. u šibenski TLM. Vjerojatno u tim zornim činjenicama za Plenkovića nema nikakvog sukoba interesa nego je sve transparentno i najkorektnije. U stvari, Vlada je stvorila situaciju potpunog kaosa u kojem odabrani kriminalnim aktivnostima izvlače nepripadajuću im imovinsku korist", piše uz ostalo Todorić.

Odgovarajući na upit novinara o sastancima s predstavnicima Knighthead Capital fonda prije nego je postao izvanrednim povjerenikom, Ramljak je u četvrtak kazao da se sastajao i s drugim vjerovnicima, navevši Sberbank, VTB, Erste i Zagrebačku banku.

"Već 20 godina radim taj posao, tu sam na ovom tržištu, bilo koji poslovni čovjek koji dođe u Hrvatsku i želi se informirati o tome što se događa u financijsko-ekonomskom pogledu u Hrvatskoj, na listi od 10 imena ima i moje ime. I to je bio jedini razlog zbog čega sam se tada, u tome trenutku sa svima njima nalazio, jer su me zvali i tražili", izjavio je Ramljak, kazavši da nije mogao dati povjerljive informacije fondu koji je tada već kupio obveznice i predstavio se kao većinski vlasnik obveznica Agrokora.

25. travanj 2024 17:47