Aktualno
StoryEditor

Todorić: Želim da Agrokor ostane kakvim sam ga izgradio

21. Srpanj 2017.

Ivica Todorić reagirao je na najavu prodaje Agrokora, namjeru koju je na sjednici Vlade izrekla ministrica gospodarstva Martina Dalić. U razgovoru za Express, Todorić je poručio da želi da Agrokor opstane, a ne da ga prodaju.

Todorić je uvjeren kako su obveze koncerna bile savladive. Tvrdi i kako je imao plan kako ih ispuniti te pojasnio svoju poslovnu strategiju. Vjerovnici su predali potraživanja, a do kraja ljeta bit će objavljena konačna bilanca na temelju koje će se moći usporediti glavni poslovni pokazatelji, obaveze, dinamika njihova dospijeća, visina kamate, s prihodima i vrijednostima koje je Agrokor ostvarivao i ostvaruje, prenosi Express.

>>>VIDEO: Ivica Todorić prihvatio Ice Bucket Challenge i nominirao Antu Vlahovića

Todorić, nesklon medijima, na intervju je pristao nakon gotovo tri mjeseca šutnje. Tri su osnovne poruke koje je nekadašnji čelni čovjek Agrokora želio prenijeti javnosti.

- Želim da Agrokor uspije i podupirem sve koji djeluju u tom smislu - rekao je Ivica Todorić, koji se jasno protivi prodaji koncerna.

Druga, Todorić želi da Agrokor ostane onakvim kakvoga je gradio, odnosno da se ne mijenja ustroj koncerna koji posluje u šest zemalja (BiH, Crna Gora, Srbija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska). Posebno je istaknuo maloprodaju koja mu je, kako je pojasnio, i omogućila rast prodaje proizvoda članica koncerna, najviše iz prehrambenog, ali i poljoprivrednog sektora.

- Takav je Agrokor motor hrvatskoga gospodarstva - dodaje Todorić.

>>>“Profesor” Ivica Todorić održao predavanje srednjoškolcima u Bedekovčini

Istaknuo je i da je ta želja da Agrokor uspije (upravo ovakav, sa sinergijama) bila razlog zbog kojeg je odstupio i prepustio Agrokor Vladi. Do posljednjeg trenutka je bio uvjeren kako može svladati teškoće s kojima se koncern suočio, treća je poruka Ivice Todorića.

23. travanj 2024 18:33