Aktualno
StoryEditor

Tokić: Osjeća se optimizam i buđenje gospodarstva

26. Prosinac 2016.

- Ova je godina bila jako uspješna za Tokić, a vidimo da je i najbolja godina od 2008. za Hrvatsku. Ostvarili smo očekivani rast, koji je zasigurno povezan djelomično s rastom osobne potrošnje građana, jednim od ključnih čimbenika rasta BDP-a. Vidljivi su pozitivni pomaci te se osjeća optimizam i buđenje gospodarstva s novom vladom. Branša autodijelova prosječno raste tri do četiri posto na godinu, a udio Tokića na tržištu također se povećava. U 2015. ostvarili smo rast prihoda od 30 posto, a rezultati za tekuću godinu također jako dobri. Tvrtka Tokić stvorena je u 26 godina kontinuiranog rada i ulaganja. Uvijek optimistično gledamo na buduća razdoblja te planiramo nove investicije, širenje i poboljšanja u poslovanju koja će dovesti do planiranih stopa rasta kao i dosadašnjih godina.

Imamo plan izvoza za idućih pet godina

Ove godine zaposlili smo 57 novih djelatnika u Tokiću. Za izvoz imamo poseban plan za idućih pet  godina, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u ovoj i prošloj godini, ali svjesni smo koliki potencijal leži u tome te smo fokusirani na tržišta EU s naglaskom na zemlje u okružju (Slovenija, Italija, Austrija i sl.).

Optimistično gledamo na najave nove vlade te na poreznu reformu, koja bi trebala pomoći poduzetnicima u podizanju kvalitete proizvoda i usluga, a ujedno i konkurentnosti na tržištu. Hrvatskoj je potreban val investicija koje će dodatno potaknuti gospodarstvo, povećati zaposlenost, a paralelno s tim i osobnu potrošnju i investicije građana te malih i srednjih poduzetnika. Očekujemo da će nam poslovanja biti olakšano poreznom reformom, ali smatramo da je ovo tek početak reformi te da će javne službe postati jednostavnije, efikasnije i brže u rješavanju svih zahtjeva investitora, poduzetnika, ali i građana RH, napisao je Ilija Tokić, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Tokić, u odgovoru na Liderovu anketu o očekivanjima u poslovnoj 2017. godini.

>>>S novom godinom poskupljuju automobili

25. travanj 2024 13:12