Aktualno Hrvatska

Tolušić: Iza kupovine hrvatskih proizvoda kriju se radna mjesta i oživljavanje poljoprivrede

Škrtić
Lider/Hina

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u petak je na “Doručku s hrvatskih farmi” održanom Varaždinu pozvao na kupnju hrvatskih proizvoda za koje je ocijenio da su kvalitetniji od uvoznih. Ustvrdio je pritom da Vlada i Ministarstvo poljoprivede mogu puno učiniti u kontroli proizvoda, posebno onih koji stižu izvan Hrvatske, ali da glavni promotori hrvatskih proizvoda moraju biti hrvatski kupci i građani.

Budući da Vlada ili Ministarstvo ne mogu zabraniti uvoz stranih proizvoda, pozvao je kupce da pri kupovini biraju hrvatske namirnice.

>>> Tolušić o ‘čudovištima iz ormara’, isplati poticaja

– Cilj je ovih akcija probuditi svijest kod naših građana da je hrvatsko bolje i kvalitetnije i da se iza kupovine hrvatskih proizvoda kriju radna mjesta, oživljavanje hrvatske poljoprivrede i ostanak na selu, kazao je ministar te dodao da Varaždinska županija prednjači u prehrambenoj industriji, pohvalivši njihov rad prehrambenih sustava Vindije i Koke.

>>> Borzan: Više od 70 posto građana smatra da smo u očima korporacija zapadne Europe građani drugog reda

Varaždinski župan Predrag Štromar rekao je da se trenutno provodi 13 županijskih mjera kojima se poljoprivrednicima omogućavaju povoljniji uvjeti poslovanja.

Nakon Doručka s hrvatskih farmi počeo je 17. Kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva “Hrvatski pekar 2017.” Direktor tvrtke Robinson koja organizira skup Stjepan Odobašić, na otvaranju skupa istaknuo je problem bacanja 135 tona kruha dnevno, dok je, kako je rekao, 20 posto Hrvata siromašno, a spomenuo je i nedostatak pekara te uvođenje tradicijskih hrvatskih proizvoda u hrvatske pekarnice.

>>> Tolušić i Petir o zabrani nepoštene trgovačke prakse u opskrbi hranom, dampingu

Komentari