11. ožujak 2018.

Tom Cruise opet među oblacima: nastavak ‘Top Guna‘ ipak će se snimati

Poslije svih otkazivanja, nepotvrđenih najava pa čak i samoubojstva redatelja Tonyja Scotta, nastavak velikog akcijskog hita iz osamdesetih ipak će dobiti svoj nastavak.

Movieweb piše da će "Top Gun 2" biti podnaslovljen "Maverick", prema liku kojeg će po drugi puta utjeloviti Tom Cruise, dok je nesretnog Scotta u redateljskoj stolici naslijedio Joseph Kosinski.

Detalji o radnji zasad se drže u tajnosti, no prema nekim neslužbenim saznanjima Cruise bi se trebao vratiti u vojnu bazu iz originalnog filma i tamo preuzeti obuku mladih pilota. On je ujedno i jedini preostali iz stare glumačke postave iako je želju za povratkom izrazio i Val Kilmer koji je tumačio ulogu njegovog velikog rivala Ice Mana.

>>>Tom Cruise: Istina je, dolazi nastavak Top Guna

Snimanje kreće ovoga ljeta, dok se datum premijere nije mijenjao pa bi "Maverick" u kina trebao stići 12. srpnja iduće godine.

Dodajmo i da su Kasinski i Tom, kojeg ćemo uoči početka rada na drugom "Top Gunu" moći gledati i u novom nastavku "Nemoguće misije", već surađivali u akcijskoj avanturi "Oblivion".

Izvornik iz 1986. godine snimljen je uz relativno skroman budžet od 15 milijuna dolara, ali je u kinima diljem svijeta zaradio čak 356 milijuna.