Aktualno
StoryEditor

Tomislav Boban: Strategija upravljanja državnom imovinom do veljače

25. Studeni 2016.

Najvažniji projekti koji nas čekaju su dodjela zemljišta lokalnoj zajednici za centre za gospodarenje otpadom. To doista brzo rješavamo, ali moramo i požuriti jer moramo za te centre iskoristiti sredstva iz fondova EU,  kazao je Tomislav Boban, ravnatelj Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).  On je predstavio i novoosnovano Ministarstvo državne imovine, koje raspolaže dionicama i poslovnim udjelima u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog značaja za RH, stanovima i poslovnim prostorima te zemljištima. Boban je najavio na početku drugog dana konferencije "48 sati - susret gradonačelnika i poduzetnika" da se priprema se strategija upravljanja državnom imovinom, koja će se donijeti do veljače.

A unatoč jučerašnjem porazu na nogometnoj utakmici od tima poduzetnika koji baš nikad nisu igrali zajedno, gradonačelnici se dobro drže i ne gube nadu da je već iduće godine pred njima nova prilika.

Sličnu motivaciju im je uputio i Ivan Matanović iz njemačke Zaklade Konrad Adenauer koji je rekao da su gradovi su pokretači gospodarskog rasta, no u Hrvatskoj dio urbanih sredina jako prednjači po razvoju, a drugi dio gradova i općina prilično je nerazvijen.

- Naš cilj jest pomoći državi i lokalnoj samoupravi da se pokrene - kazao je Matanović te pozdravio ovakve događaje na kojima se spajaju i surađuju gradonačelnici i poduzetnici.

 

23. travanj 2024 18:22