Korona i biznis
30. travanj 2019.

Tomislav Pancirov i Iva Belé: Biti uspješan i sretan moguće je i u Hrvatskoj

Odlično biznis okruženje može biti i Hrvatska, tvrde Tomislav Pancirov, konzultant za digitalne komunikacije i brending te digitalni nomad, i Iva Belé, poslovna savjetnica. Njih dvoje pokreću radionicu Pokreni biznis namijenjenu onima koji će pokrenuti biznis ili unaprijediti postojeći, te će ih osnažiti i pružiti im alate i savjete kako bi ostvarili svoj potencijal. Pancirov i Belé tvrde kako je posao tu radi životnog stila, a ne život radi posla te im je najvažnije prenijeti osnovnu ideju da je moguće biti sretan u poslu, pokrenuti ga u Hrvatskoj i biti uspješan.

- Ne ograničavajte se onime što postoji. Osmislite nešto što ne postoji, kreirajte nešto novo. Ljudi su uvijek otvoreni za nove, kvalitetne stvari. Iako ima, primjerice pregršt slastičarnica u vašem gradu, ako ste kvalitetni, originalni i ustrajni, možete uspjeti. Pritom ne zaboravite da najveću vrijednost za vaš budući posao stvaraju odnosi s ljudima. Kvalitetni i podržavajući odnosi u poduzetništvu su ključ radi kojeg ćete dobivati poslove i stvarati svoju mrežu klijenata – kaže Belé.

[caption id="attachment_364575" align="aligncenter" width="750"] Iva Belé[/caption]

Dok Pancirov vjeruje u potpunu prilagodbu posla sebi.

- Ako ste se već odlučili na poduzetništvo, prilagodite ga sebi u potpunosti. Bilo da želite raditi kao digitalni nomad, birati s kakvim klijentima ćete raditi i na koji način – tek ako je sve prilagođeno vašem stilu poslovanja ova priča može biti održiva. Vaša sreća, osjećaj ispunjenosti i mir su jednako važni kao prihodi, kvaliteta rada i količina posla. To što možda nitko trenutačno ne radi posao na način na koji ga vi zamišljate je odlična prilika da budete prvi na tržištu – ističe Pancirov.

Prva radionica održat će se 12. svibnja u Zagrebu, www.pokrenibiznis.com, a bavit će se temama: što znači biti poduzetnik i prilagoditi biznis sebi, kako imati mindset za uspjeh, kako prevladati strah od neizvjesnosti, kako pronaći ideju za biznis, otvaranjem i vođenjem paušalnog obrta (knjigovodstvo i administracija), kako do financija - samozapošljavanje i poticaji, kako do kupaca, postavljanjem brenda, PR-om, web-om, društvenim mreže i online alatima, motivacijom i self-careom te kontaktima.