15. studeni 2017.

Tommy izabrao Franck za strateškog partnera, detalji u novom broju Lidera

Franck je postigao dogovor o strateškom ulaganju s trgovačkim lancem Tommy, "koji je spreman u kontekstu financijskog restrukturiranja ojačati kapitalnu strukturu Francka te se već aktivno uključio u program restrukturiranja, kao i pregovore s financijskim vjerovnicima Francka", objavile su u srijedu dvije kompanije.

"Ovim iskorakom Franck dodatno jača dosadašnju poslovnu suradnju koja traje više od 25 godina s trgovačkim lancem Tommy, a koji je već do sada napravio značajan iskorak s ulaganjima u prehrambenu industriju", navodi se u zajedničkom priopćenju.

>>> Zahvaljujući izvozu Franck grupa bilježi značajan rast

Kako se najavljuje, detalji transakcije bit će objavljeni nakon potvrde na skupštinama obje kompanije.

"Ovaj poslovni aranžman dio je intenzivnog procesa financijskog i operativnog restrukturiranja Francka koji smo pokrenuli s ciljem stabilizacije poslovanja i brze prilagodbe situaciji koju je na tržištu izazvala kriza u Agrokoru", ističe u priopćenju član Uprave Francka Ivan Artuković.

Ekskluzivno iscrpnije informacije o restrukturiranju Francka i partnerstvu s Tommyjem u novom broju Lidera pročitajte u intervjuu s predsjednikom Uprave Francka Ivanom Artukovićem.

Naglašava kako je Franck u prvih devet mjeseci zabilježio odlične prodajne rezultate i rast u svim kategorijama i ključnim tržištima, a uz strateškog partnera, tvrtku Tommy ostaju usmjereni na unapređenje operativne efikasnosti i uspješno prevladavanje izazova s kojima su se suočili, kao i daljnji rast u regiji i iskorak na nova tržišta.

Predsjednik Nadzornog odbora trgovačkog lanca Tommy Tomislav Mamić ističe kako su već nekoliko godina značajan investitor kako u Dalmaciji tako i u ostalim hrvatskim regijama u kojima posluju.

"Ovo strateško partnerstvo vidimo kao daljnji iskorak i priliku za razvoj zajedničkih projekata što je u skladu s našim dosadašnjim ulaganjima u prehrambenu industriju. Vjerujem kako ćemo u suradnji s Franckom uspjeti realizirati veliki potencijal te tako doprinijeti daljnjem razvoju hrvatske prehrambene industrije i obogaćivanju ponude za naše kupce", rekao je Mamić.

>>> Imenovana tri nova člana Nadzornoga odbora Francka, Ivan Artuković ostaje jedinim članom Uprave

Kako se navodi u priopćenju, Tommy je jedan od vodećih hrvatskih trgovačkih lanaca, najveća kompanija i najveći poslodavac u Dalmaciji i južnoj Hrvatskoj s više od 3.500 zaposlenika. Tommy je danas na razini 2,7 milijardi kuna godišnjeg prihoda i nalazi se u top 20 privatnih kompanija u Hrvatskoj.

Franckova potraživanja prema Agrokoru osigurana založnim pravom na Roto dinamic d.o.o.

U priopćenju se ističe i kako, prema podacima objavljenim na internetskim stranicama Trgovačkog suda u Zagrebu, Franck ima prijavljene tražbine prema članicama koncerna Agrokor u ukupnom priznatom iznosu od oko 273,6 milijuna kuna te je pored toga Agrokor rezervirao dodatna sredstva za potencijalne buduće regresne tražbine koje bi Franck mogao imati prema članicama koncerna Agrokor.

Franckove tražbine su osigurane založnim pravom na poslovnim udjelima koje Jamnica drži u društvu Roto dinamic d.o.o., a što je potvrdilo i revizorsko izvješće koje je nedavno objavila izvanredna uprava Agrokora, navode iz Francka.

Stoga će Franck u postupku izvanredne uprave nastaviti sudjelovati kao razlučni vjerovnik odnosno vjerovnik s pravom na odvojeno namirenje do ukupnog iznosa od 600 milijuna kuna, zaključuje se u priopćenju.