Aktualno
StoryEditor

Tonko Obuljen izabran za predsjednika HAKOM-a

27. Travanj 2018.

Tonko Obuljen novi je predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), odlučio je u petak Hrvatski sabor glasujući sa 78 glasova ‘za‘, pet ‘protiv‘ te 21 ‘suzdržanih‘ o imenovanju predsjednika zamjenika predsjednika i članova Vijeća te agencije.

Za zamjenika predsjednika izabran je Darko Josipović, a za članove Vijeća Mislav Hebela, Ante Milas i Nikola Popović.

>>>Vlada traži pet članova Vijeća HAKOM-a

Zbog isteka mandata, dužnosti predsjednika Vijeća HAKOM-a razriješen je Dražen Lučić, njegov zamjenik Domagoj Jurjević te članovi Vijeća Zdravko Jukić, Nikola Popović i Marijan Bolarić.

Dio oporbe, ali i SDSS ovih su dana u raspravi problematizirali činjenicu što je Vlada za predsjednika Vijeća predložila Tonka Obuljena, brata ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, no u pitanje ipak nije dovođena njegova stručnost za tu dužnost.

>>>HAKOM: Oprez, novi lažni međunarodni pozivi s nepoznatih brojeva

Dodatnu konfuziju oko Tonka Obuljena napravila je prije toga i sama Vlada koja ga je predložila na zatvorenom dijelu sjednice no informaciju o tome propustili su dostaviti istog dana u priopćenju novinarima, nego tek naknadno ispričavši se za propust.

Sa čelnog mjesta u HAKOM-u odlazi Dražen Lučić za čijeg su madata mediji često pisali o sukobima unutar te agencije. Lučić se međutim i ovaj put javio na natječaj no njegova kandidatura nije razmatrana jer je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu.

18. travanj 2024 22:16