07. veljača 2019.

Top 10 najtraženijih menadžerskih vještina u 2019. godini

Rad i iskustvo više nisu presudna mjerila kvalitete u radu menadžera budući da se lista vještina koje odlikuju najtraženije menadžere iz godine u godinu nadopunjuje novim zahtjevima. I soft i hard vještine potrebno je neprestano brusiti. Upravljati vremenom bitno je kao i upravljati timom, a menadžer modernog kova uz moć persuazije treba krasiti i prilagodljivost, kreativnost te spremnost na suradnju. Već odavno se zna da nema više bježanja od suvremenih tehnologija. Poslovanje u oblaku, umjetna inteligencija obavezan su dio paketa vještina koje mora posjedovati menadžer.

Donosimo listu top deset najtraženijih menadžerskih vještina u 2019. godini.

1. Poslovanje u oblaku 2. Umjetna inteligencija 3. Analitičko rasuđivanje 4. Upravljanje timovima 5. Dizajniranje korisničkog iskustva 6. Kreativnost 7. Uvjeravanje 8. Suradnja 9. Prilagodljivost 10. Upravljanje vremenom

Neki od najuspješnijih hrvatskih menadžera u novom broju Lidera govore o potrebi za neprekidnim obrazovanjem i upotpunjavanjem svojih znanja koja je neophodno uskladiti s vremenom u kojem živimo. Sreća je što je to vrijeme koje omogućuje pohađanje vrlo korisnih online tečajeva. Iscrpan članak o menadžerskoj edukaciji čitajte u novom broju digitalnog i tiskanog Lidera koji vas čeka na kioscima Tiska i iNovina.