Aktualno Preporučeno Tehnopolis

Top inženjer Googlea: ‘Singularitet’ je blizu, roboti će u 12 godina doseći ljudsku inteligenciju

Scena iz filma Frank & Robot
Lider
Autor Lider

Googlov direktor inženjeringa tvrdi kako će roboti koje grade dosegnuti ljudsku inteligenciju za samo 12 godina. Navodi i kako će taj napredak dovesti do jedinstvenog događaja u povijesti svijeta, kojeg naziva ‘tehnološkom singularnošću’, prenosi Yahoo News UK.

Ray Kurzweil, Googleov inženjer i futurist, ponosi se da je njegova uspješnost predviđanja razvoja tehnologije, znanosti, a time i budućnosti, oko 85 posto. Od devedesetih do danas, ostvarilo se 147 njegovih predviđanja.

>>>VIDEO: Industrijski roboti su dosadni, vojno-industrijski ne

Uvjeren je kako idemo u susret ‘singularitetu’ u kojem će mašine biti jednako inteligentne kao i ljudi, te će se ljudi ujediniti s robotima.

>>>Milijarder Dalio razvija AI koji će preuzeti upravljanje najvećim hedge fondom svijeta

– Do 2029. godine kompjuteri će dosegnuti razinu ljudske inteligencije. To znači kako ćemo ih instalirati u svoj mozak, povezivati se s njima putem ‘clouda’, proširiti vlastite mogućnosti. To više nije scenarij iz daleke budućnosti, rekao je na jednom stručnom skupu u Austinu, Teksas.

>>>Mogu li odvjetnike zamijeniti strojevi?

– Kompjuteri nas čine pametnijima. Možda ne još, ali do 2030-ih svoje ćemo kortekse povezati s robotima, putem ‘clouda’, – proriče Kurzweil.

Komentari