Aktualno
StoryEditor

Treće umiranje zagrebačkog hokeja

15. Prosinac 2018.

Hokej nikako da se dugoročno ‘primi‘ u Zagrebu. Upravo svjedočimo trećem padu (nakon tri uspješne dionice). Prvi val, domaći, bio je u šezdesetima na Šalati; drugi, na ruski pogon, u vrijeme raspada Jugoslavije, a treći, na američko-kanadski pogon, upravo završava.

>>>Valentinovo, erotski kapital, maskenbal i hokej

Zagreb je prije nekoliko godina bio oduševljen biznis-planom Damira Gojanovića i njegove ekipe. Vještim marketinško-sportsko-PR-ovskim miksom od sponzora bi se namaknuo novac za kupnju konkurentih hokejaša koji su uspješno igrali najprije u austrijskoj pa onda u znatno jačoj ruskoj ligi. No i u vrijeme uspjeha redoviti gledatelji u Brlogu znali su odmah zašto je neočekivano izgubljeno nekoliko utakmica zaredom od slabijih suparnika – dečki još nisu dobili plaću. Nakon isplate uslijedila bi serija pobjeda. Ali sad nema ni isplate ni pobjeda.

Glavni je sponzor oko kojega se trebalo sve vrtjeti ove sezone, navodno Alca, odustao, i legija stranaca krenula je dalje, palicom za novim angažmanom. A dobrih domaćih hokejaša ni za lijek, oni mogu igrati samo sa Siskom. Tako u Zagrebu, bez vlastite sportske baze, vrhunski hokej umire. Treći put.

16. travanj 2024 23:43