Aktualno
StoryEditor

Tri razloga zbog kojih bi cijena Bitcoina mogla dosegnuti 40.000 dolara u studenom, dok investitori ulažu 15.000 dolara u Bitcoin ETF token

24. Studeni 2023.
Bitcoin etf

Nakon dinamičnog početka mjeseca s naglim porastom glavnih cijena kriptovaluta, tržište danas bilježi značajan rast.

Unatoč trenutačnim izazovima, većina stručnjaka ostaje optimistična u vezi Bitcoina, kako u kratkoročnoj tako i u dugoročnoj perspektivi. Očekuje se da će BTC završiti mjesec unutar raspona od 35000 do 40000 dolara. Taj optimizam potaknut je kontinuiranim entuzijazmom oko Bitcoin spot ETF-ova, smanjenom razinom inflacije te pozitivnim tehničkim pokazateljima.

Osim toga, očekuje se ulazak svježeg kapitala na tržište, podržan i od strane popularnih trgovaca koji predviđaju snažan porast s dolaskom kriptovalute Bitcoin ETF-a.

Stručnjaci iznose optimistične prognoze za cijenu Bitcoina

Jučerašnja cijena najveće kriptovalute, Bitcoina (BTC), dosegnula je 34.731,05 dolara, ali nije uspjela zadržati tu razinu, s trenutačnom cijenom od 35.232,80 dolara. Michael van de Poppe iz MN Tradinga predviđa da bi cijena Bitcoina mogla doseći 37 tisuća dolara u sljedećih 4 tjedana, pod uvjetom da se nastavi trgovati iznad 200-tjedne EMA. Tehničke karakteristike BTC-a ukazuju na bikovski trend, s TradingView signalizirajući "kupnju" u dnevnom vremenskom okviru.

Analitičar @davthewave primjećuje da je bitcoin trenutno skup, pogotovo u usporedbi s cijenom prije samo 2 mjeseca ili prije godinu dana. Međutim, tijekom tog vremena, bitcoin je bio unutar LGC buy-zone (zasjenjeno područje), što je privlačno dugoročnim ulagačima koji još nisu uložili. Ta zona kupnje pruža kontekstualni okvir za cijene koje bi inače izgledale visoke. Kako bi se zaštitio od rizika prema gore, ulagač može pratiti probijanje označene razine.

@CryptoJelleNL optimistično predviđa da će Bitcoin doseći 48 tisuća dolara u nadolazećim mjesecima. Benjamin Cowen iz IntoTheCryptoverse primjećuje rast dominacije BTC-a, koji je uspješno ponovno testirao podršku na tržištu bikova.

Očekivanja oko promptnih Bitcoin ETF-ova i dalje potiču vrijednost BTC-a, unatoč odgodi od strane SEC-a. Analitičari predviđaju odobrenje ETF-a do početka 2024., a američki zakonodavci potiču SEC na odobrenje, što može privući više investitora. Dodatni poticaj može doći od američkog gospodarstva, s naznakama hlađenja inflacije prema PCE indeksu.

Sveukupno, tržišni izgledi za Bitcoin su pozitivni, s mogućim dosezanjem cijene od 40 tisuća dolara do kraja mjesece Studenog.

Predloženi spot bitcoin ETF-ovi od strane BlackRocka mogli bi uzrokovati skok bitcoina nakon što ih SEC odobri

Trgovanje Bitcoin ETF-ovima predstavlja dugo očekivani iskorak za entuzijaste Bitcoina. Od prvih naznaka do nedavne službene potvrde od strane vodećeg globalnog investicijskog diva, BlackRocka, ETF-ovi vezani uz Bitcoin sada izgledaju neizbježni. Očekuje se da će bujica novih ETF-ova otvoriti kripto tržište za nove sredstva u rasponu od milijardi do potencijalno trilijuna dolara.

image

bitcoin etf graf

foto

Bitcoin ETF Token predstavlja kriptovalutu čija sudbina usko prati kretanja Bitcoina (BTC) i anticipira odobrenja ETF-ova koja se očekuju od strane SEC-a.

Ulaganje u Bitcoin ETF omogućuje investitorima da utječu na cijenu Bitcoina bez potrebe da detaljno proučavaju kako Bitcoin funkcionira ili da se upuštaju u proces prijave na kriptovalutne razmjene te preuzimanje rizika izravnog posjedovanja Bitcoina. Na primjer, umjesto da samostalno čuvaju Bitcoine u novčaniku, investitori jednostavno ulažu u Bitcoin ETF. Ova pristupačnija opcija eliminira potrebu za upravljanjem vlastitim novčanicima te smanjuje rizik gubitka Bitcoina, kao što je slučaj kada investitor izgubi lozinku za vlastiti novčanik, što može rezultirati trajnim gubitkom sredstava. S obzirom na sve ovo, Bitcoin ETF pojednostavljuje proces ulaganja u Bitcoin i čini ga pristupačnijim investitorima.

Posjetite Bitcoin ETF pretprodaju.

27. travanj 2024 18:54