Aktualno
StoryEditor

Trump: Njemačka ima goleme dugove prema NATO-u i SAD-u

18. Ožujak 2017.

Njemačka duguje goleme novčane svote NATO-u i Sjedinjenim Državama koje moraju biti bolje plaćene za moćnu i skupu obranu koju joj osiguravaju, poručio je u subotu na Twitteru američki predsjednik Donald Trump, dan nakon susreta s Angelom Merkel.

Prvu poruku počinje tvrdnjom da je u petak u Washingtonu imao ‘SJAJAN‘ susret s njemačkom kancelarkom, iako su mnogi promatrači ocijenili da je susret bio napet i da je istaknuo razlike između dvoje čelnika, osobito što se tiče trgovine i imigracije.

‘Unatoč onome što ste doznali iz LAŽNIH VIJESTI. Imao sam SJAJAN susret s kancelarkom Angelom Merkel"‘ napisao je predsjednik u svojoj luksuznoj rezidenciji na Floridi, gdje provodi vikend nakon kojega se upustio u uobičajenu kritiku njemačkih troškova za obranu.

Merkel je na njihovu prvom susretu u petak uvjeravala američkog predsjednika da će Njemačka povećati izdvajanje za obranu na 2 posto BDP-a. - Danas se obvezujemo na taj cilj od 2 posto (BDP-a) do 2024., rekla je njemačka kancelarka na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji.

08. svibanj 2024 17:35