Aktualno
StoryEditor

TUI nagradio pet hotela Valamar Riviere za doprinos zaštiti okoliša i održivosti

21. Srpanj 2017.

Pet hotela u Hrvatskoj iz sastava hotelske kompanije Valamar Riviera ove su godine uz još oko 200 hotela iz svijeta nagrađeni prestižnim međunarodnim priznanjem "TUI Environmental Champion 2017" koje TUI kao jedan od najvećih svjetskih touroperatora dodjeljuje za angažman na području održivosti i zaštite okoliša.

>>> 1000 najvećih: Valamar Riviera ostvarila najveći neto izvoz, a Ina ima najveći vanjskotrgovinski deficit

Valamar u petak ističe da su njegovi hoteli jedini u Hrvatskoj s tim nagradama. Riječ o dubrovačkim hotelima President  i Lacroma, krčkom Koralj Romanticu, porečkom Clubu Tamaris te rabačkom Sanfioru. Svi oni od ove sezone nose svjetski poznatu zelenu markicu "TUI Environmental Champion 2017/TUI Umwelt Champion".

TUI nagradu dodjeljuje od 1996. kao priznanje hotelima za odgovorno i održivo upravljanje te zadovoljavanje strogih kriterija održivog menadžmenta i korporativne odgovornosti. U nominaciju ulaze hoteli s certifikatom održivosti (Sustainability Certificate) koji dodjeljuje Svjetsko vijeće za održivi turizam (Global Sustainable Tourism Council -GSTC), a nagrade se dodjeljuju nakon službene revizije, pri čemu važan udjel u odluci imaju mišljenja gostiju iz redovitih TUI-jevih anketa.

>>> Kinderhotels: Valamar Riviera u međunarodnom lancu premium obiteljskih hotela

Iz Valamara poručuju da je održivost iznimno važna za TUI, čije nedavne studije potvrđuju kako njihovi gosti sve više traže hotele koji poštuju načela održivog i ekološkog poslovanja, među kojima su sezonski i organski obroci, održavan vrt s izvornim biljkama, podržavanje projekata u lokalnoj zajednici, korištenje obnovljivih izvora energije, ekološki prihvatljivi proizvodi i drugo.

24. travanj 2024 11:02