17. svibanj 2017.

Turisthotel planira izdvojiti 32 milijuna kuna za dividende

Zadarska turističko-ugostiteljska tvrtka Turisthotel sazvala je za 29. lipnja glavnu skupštinu, na kojoj će se odlučivati i prijedlogu da se za dividendu izdvoji ukupno 32 milijuna prošlogodišnje neto dobiti, a kako je već isplaćen predujam od 58 kuna po dionici, dioničarima će se isplatiti još dividenda od 30 kuna po dionici.

Prema pozivu za skupštinu koji je objavljen na Zagrebačkoj burzi, Turisthotel je prošle godine ostvario dobit od ukupno 71 milijun kuna, a predlaže se da se veći dio, gotovo 39 milijuna kuna, rasporedi u zadržanu dobit, dok bi se ostatak od 32 milijuna kuna isplatio za dividendu.

Kako je od ukupnog iznosa predviđenog za dividendu oko 21,1 milijun kuna već isplaćen kao predujam dividende, i to 20. siječnja ove godine, tako za isplatu preostaje još iznos od 10,9 milijuna kuna odnosno 30 kuna po dionici. Ako tako odluči skupština, dividenda od 30 kuna po dionici dioničarima Turisthotela bit će isplaćena 27. srpnja, a na nju mogu računati dioničari koji su u Središnje klirinško depozitarno društvo upisani na dan održavanja skupštine.

Turisthotel je jedna od većih i važnijih tvrtki na području Zadra, Zadarske županije te u hrvatskom turizmu, u čijem su vlasništvu brojni objekti, uključujući i jedan od najbolje pozicioniranih hrvatskih kamp resorta u Zatonu te hostel Forum u Zadru. Ta je tvrtka u vlasništvu brojnih malih dioničara, od kojih najveći udjel i jedini iznad 10 posto, odnosno oko 12 posto, drži Frane Skoblar, ujedno i direktor Turisthotela.