Aktualno
StoryEditor

Turistička zajednica Splita ponudila besplatno ljetovanje napadnutoj Britanki - ona prihvatila

22. Kolovoz 2018.

Turistička zajednica Grada Splita ponudila je besplatno ljetovanje 26-godišnjoj Britanki Lauri Dennmar, koja je posljednjeg dana srpnja završila u bolnici nakon što ju je 18-godišnja čistačica jednog ilegalnog hostela napala i lakše je ozlijedila.

Dennmar se zahvalila na ponudi i poručila da je Hrvatska lijepa i da bi se jednog dana rado vratila i bolje upoznala Split, doznaje se od direktorice TZ-a Alijane Vukšić.

>>>Talijanska nautičarka: Prosječan turist u Hrvatskoj osjeća se kao kokoš za čerupanje

Kako bi britanskoj studentici pokazali da je riječ o izoliranom slučaju i da je Hrvatska sigurna zemlja, iz gradske turističke zajednice su joj bili poslali pismo isprike i pozvali je da ponovno dođe u grad pod Marjanom, i to potpuno besplatno, doznaje se srijedu u splitskoj Turističkoj zajednici.

Ilegalan hostel u Dubrovačkoj ulici, u kojem se 31. srpnja prijepodne dogodio napad, zatvoren je nakon prijave policiji i izlaska carinske službe na teren, a 18-godišnja V.O. koja je Britanku izudarala metalnom šipkom po glavi i tijelu prekršajno je prijavljena.

>>>Je li ovo rekord? Na večernji provod na Hvaru potrošio 88.000 kuna

Lauri Denmar su u splitskom KBC-u utvrđene lakše ozljede u vidu ogrebotina i podljeva po tijelu.

Napadu je prethodilo to da su se Britanka i njen momak protivili dodatno platiti 60 funti za smještaj u stanu u kojem se nalazilo 30 kreveta i tek jedan sanitarni čvor.

23. travanj 2024 23:23