Aktualno
StoryEditor

Tvrtka Comping dodjelila nove stipendije najboljim studentima STEM područja

21. Ožujak 2018.

Hrvatska ICT tvrtka Comping drugu godinu za redom dodjelila je stipendije najboljim studentima preddiplomskog i diplomskog studija iz nekog od STEM područja, a od pedesetak prijavljenih ovogodišnji stipendisti su Marko Babić, Robert Jurak, Tomislav Milanović i Armando Šobot.

- Od stipendista očekujemo da i dalje budu uspješni studenti, završe svoj studij i da nam se čim prije pridruže i kod nas krenu graditi svoju daljnju karijeru, kazao je Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga.

>>>Jednima nevažan, drugima prevažan STEM

Studenti stipendisti će, osim stimulativne novčane potpore u mjesečnom iznosu od 2000 kuna za studente treće godine, 3000 kuna za studente četvrte godine i 4000 tisuće kuna za studente diplomskog studija koje će primati do kraja studija, postati i dio Compingovog tima čime imaju priliku iskusiti što znači biti dio tvrtke koja svoje poslovanje zasniva na najnaprednijim tehnologijama i najmodernijim trendovima u svijetu. Osim toga, za vrijeme trajanja studija nudi im se i mogućnost odrađivanja studentske prakse u Compingu.

>>>Comping i Infosys Finacle potpisali ugovor o suradnji

Model stipendija je, objašnjava Jukić, dugoročan, a ovisno o daljnjim potrebama postoji mogućnost povećavanja broja stipendija. Trenutačno Comping stipendira sedam aktivnih studenata koji će se kroz godinu do dvije pridružiti Compingovom timu.

[caption id="attachment_330029" align="aligncenter" width="750"] Mario Babić, Robert Jurak, Armando Šobot, Alojzije Jukić; Foto: Dražen Lapić/Lider[/caption]

O studentima će se cijelo vrijeme brinuti vrhunski mentori koji će im organizirati i posebna predavanja te će im pomoći u izradi završnih radova, a bit će uključeni i u Compingove projekte i praktični rad s tehnologijama poput Internet of Things, Cloud, Big Data, CRM, Business Analytics, Business Intelligence, Open Source Technologies i drugo.

>>>Comping i SunTec najavili hrvatski centar za potporu bankama Srednje i Istočne Europe

- Ove godine novost je da smo pokrenuli Comping Akademiju za naše zaposlenike koji su uključeni u dva programa. Jedan je namijenjen za eksperte pojedince s primjetnim razvojnim potencijalom, Propero, a drugi je Virtus namijenjen za naše voditelje koji trebaju osmišljavati strategiju kako svog dijela poslovanja tako i sudjelovati u definiranju strategije i vizije cijelog Compinga, istaknuo je Jukić.

Oba navedena programa sastoje se od pet modula godišnje, a ukupno će trajati dvije godine.

18. travanj 2024 23:31