Aktualno
StoryEditor

Tvrtka Meritus ulaganja prva ove godine izdala nove dionice na Zagrebačkoj burzi

08. Kolovoz 2019.

Tvrtka Meritus ulaganja d.d., na tržištu poznata i pod imenom M+ Grupa, u četvrtak je na Zagrebačkoj burzi izdala 857.805 dionica, temeljnog kapitala 85.780.500 kuna. Ugovor o uvrštenju ovih dionica, ujedno i prvih novih dionica na Zagrebačkoj burzi ove godine, potpisali su predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić te CEO M+ Grupe Ivan Posavec i CFO M+ Grupe Darko Horvat.

- Ovo je prvo novo uvrštenje dionica na Zagrebačkoj burzi 2019. godine. Drago nam je da je M+ Grupa prepoznala prednosti prikupljanja sredstava za rast i razvoj na ovaj način, a investicijska zajednica pokazala da je željna novih i zanimljivih investicijskih projekata, kazala je Ivana Gažić i dodala kako ova suradnja dokazuje da je moguće osigurati financiranje kompanija koje nisu tradicionalne i koje su široj javnosti gotovo nepoznate.

Meritus ulaganja nastala su 2007. godine, a svoje poslovanje temelje na tri sektora – upravljanje ljudskim resursima, razvoj informacijskih tehnologija i rješenja te upravljanje odnosima s klijentima. Danas imaju 2.200 zaposlenih, posluju i na tržištima Srbije, Slovenije i BiH, dok njihove usluge koriste vodeće kompanije na šesnaest svjetskih tržišta.

Ključna godina u njihovom rastu bila je 2016., kada su u čitavu priču ušli investitori i omogućili im širenje poslovanja.

- Riječ je o značajnom iskoraku za našu kompaniju i uvjeren sam kako uvrštenjem dionica na Zagrebačku burzu stvaramo predispozcije za daljnji rast i razvoj našeg poslovanja. Investitori, među kojima su i sva četiri obavezna mirovinska fonda, prepoznali su M+ Grupu kao kvalitetnu priliku za ulaganje i podržali domaću kompaniju koja raste, otvara nova radna mjesta i širi poslovanje kako u Hrvatskoj, tako i na brojnim tržištima izvan naše zemlje, istaknuo je predsjednik Nadzornog odbora M+ Grupe Zvonimir Mršić i naglasio da je izlazak na burzu ujedno i potvrda da je kompanija stabilna s potpuno transparentnim poslovanjem.

Vrijednost novih redovnih dionica M+ Grupe, izdanih u siječnju, iznosi 93 milijuna kuna.

25. travanj 2024 05:31