Aktualno
StoryEditor

Tvrtka MM Adria dobila spor protiv Ultra festivala, nastavlja se spor za trademark

03. Listopad 2018.

Adria MM Produkcija od 2013. do 2017. godine bila je organizator i promotor Ultra Europe glazbenog festivala, no zatim im je ugovor, bez ranije najave, otkazan od strane američkih partnera. Odmah nakon otkazivanja, organizacija Ultre je bespravno dodijeljena tvrtki MPG Live iz Zagreba.

>>>Splitski festival Ultra Hrvatskoj donio 40 milijuna eura

Tvrtka je podignula tužbu, a sud u Miamiju je 22. rujna donio presudu da je Worldwide Entertainment Group, Inc. kriv za nepoštivanje ugovora i narušavanje međunarodne poslovne suradnje.

Sud ovom odlukom nije ulazio u pitanje je li WEG posjedovao prava na korištenje žiga (trademarka) “Ultra Europe” koji je Adria MM Produkcija ugovorom dobila na korištenja, ali je na temelju ostalih točaka optužnice presudio u korist Adria MM-a, te odredio odštetu u korist tužitelja.

Američka presuda u korist Adria MM Produkcije svoj epilog imat će i kod nas, gdje je Adria MM Produkcija podnjela prijavu protiv tvrtke MPG Live, Joea Bašića i Ivana Gotovca koji su 2017. bespravno preuzeli organizaciju Ultra Europe Festivala za koji ni danas u potpunosti nemaju pravo korištenja žiga (trademarka).

>>>FOTO: ULTRA ostaje u Hrvatskoj još minimalno pet godina

Ova presuda bi mogla u budućnosti uvelike utjecati na daljnje organizacijske aspekte Ultre. Naime, kako je ime korišteno u više aspekata promotivnih kampanja i marketinškog komuniciranja, kako na razini organizatora, ali i sponzora Ultre, za očekivati je kako će ovom presudom biti uvelike uzdrmani temelji same organizacije. Sudsku presudu u Miamiju donijela je deveteročlana porota, a tužitelja, Adria MM Produkciju zastupao je američki odvjetnik Yano Rubinstein iz Rubinstein Law, dok su optužene Worldwide Entertainment Group zastupali odvjetnici Peter Valori i Russell Landry iz Damian and Valori.

20. travanj 2024 14:33