15. veljača 2019.

Tvrtke i karijere: Boris Kordić nije više direktor IP Kordića, promjene u Vodogradnji Osijek…

Njemačka tvrtka HC BAUHANDEL GmbH preuzela je tvrtku IPK-INDUSTRIJSKA PLASTIFIKACIJA KORDIĆ d.o.o. iz Donjeg Stupnika od Davora Stojanca, koji je ostao direktor, za razliku od Borisa Kordića, koji je bio direktor do 18. siječnja, a tvrtka je do 2017. bila u njegovom vlasništvu, odnosno njegovog HIDROCOMMERCEA d.o.o., koji je još od 2014. u stečaju.

VODOGRADNJA OSIJEK d.d. dobila je 22. siječnja novu upravu, kojoj je na čelu Goran Gavranić, a član je Nenad Horvat. Dan ranije ostavke su podnijeli Klaudija Lijić Franc (predsjednica uprave) i Zorica Aleksi. Tvrtka je u većinskom vlasništvu Božice Tadić-Ćavar, supruga poznatijeg i kontroverznog poduzetnika Drage Tadića. 

Mario Duvnjak od 17. prosinca 2018. član je uprave tvrtke K PIVOVARI d.o.o. iz Zagreba umjesto Aline Ružić, koja se u upravi zadržala 40-ak dana – imenovana je 6. studenoga 2018. umjesto Tine Puhalo Grladinović, koja je pak u upravi bila malo duže – punih devet mjeseci, od 1. veljače 2018.

Suvlasnik tvrtke SANIT - GRADNJA d.o.o. iz Splita Josip Baričević nije više član uprave tvrtke, koju sad samostalno vodi drugi suvlasnik Igor Pavić.

Nedim Jenčiragić novi je vlasnik i direktor SUMMA MODE d.o.o. iz Zagreba. Tvrtka se bavi veleprodajom ženske odjeće, i od 2013. do 2017. prihode je povećala sa tri milijuna kuna na 6,8 milijuna. Preuzeo ju je od Vlade Berišića, koji je do 23. siječnja bio i direktor. Jenčiragić je ovih dana preuzeo još pet manjih trgovačkih i ugostiteljskih tvrtki: LATIN GASTRO d.o.o. od Ivana Kršića i Jana Jeriča, ROKO TRGOVINU d.o.o. od Josipa Karamatića, SPICE STORE j.d.o.o. od Ana-Marije Petrić, GRILL GASTRO d.o.o. od Josipa Šelendića i Ivana Kršića i JOTEKS j.d.o.o. od Josipa Radića, te salon za uljepšavanje Vikler i ruž (NERIGIE AJVAZ j.d.o.o.) od Nerigie Ajvaza. To je nastavak prošlogodišnje serije u kojoj je Jenčiragić preuzeo šest trgovačkih i ugostiteljskih tvrtki: MIHADE-GAME j.d.o.o. od Denisa Mihaljevića, STRATUS j.d.o.o. od Ante Matića, NIKOLU GOLOMEJIĆA j.d.o.o. od Nikole Golomejića, VERČI j.d.o.o. od Veronike Ćibarić, RES NON VERBA d.o.o. od Josipa Rucića, i GABI&VITO j.d.o.o. od Nikole Rucića, te BIŽUTERIJU j.d.o.o. od Ane Zdunić. U svih  tih 14 tvrtki Jenčiragić je preuzeo i upravljačku funkciju.

Vlasnik tvrtke C-COMPANY d.o.o. iz Ploča Mišo Cvitanović povukao se s direktorske pozicije, i za jedinog član uprave imenovao Josipa Žderića.

Tvrtka PPD HRVATSKA d.o.o. za pružanje usluga farmaceutskim tvrtkama (nema nikakve veze s PRVIM PLINARSKIM DRUŠTVOM, odnosno PPD-om Pavla Vujnovca) promijenila je članove uprave, iz koje su ispali Sebastian Pacios Merino i Brainard Judd Hartman, a imenovana je Julia Mary James, uz dosadašnjeg člana uprave Christophera Davida Neilda.

Vladimir Smolec izašao je iz vlasničke strukture u tvrtki SENSE SAVJETOVANJE d.o.o., u kojoj je ostalo devetero suvlasnika.

Romuald Samuel Caillaud imenovan je jedinim članom uprave CROATIA YACHT CLUBA d.o.o. iz Trogira umjesto Renata Huljeva. Ante Krstulović ostao je prokurist tvrtke u vlasništvu švedskog CROATIA YACHT CLUBA.

Boris Stanić, vlasnik i direktor BS FITNESSA d.o.o. iz Zagreba imenovao je Damira Bronića drugim direktorom tvrtke.