Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Buljan umjesto Milera u Imex banci, promjene u Ikomu, e-Kolektoru, Recrou…

29. Travanj 2019.

IMEX BANKA smijenila je predsjednika Uprave Gordana Milera, koji je na čelu banke bio nepunu godinu dana. Smijenjen je i Hrvoje Glogolja, koji je u Upravi bio od kraja 2016., a ostala je Ružica Šarić. Marko Buljan imenovan je zamjenikom predsjednika Uprave na rok od tri mjeseca. Ta ‘zamjenička‘ pozicija omogućuje mu da ostane istovremeno i predsjednik NO-a, u koji je imenovan Davor Labaš. Inače, većinski vlasnik IMEX BANKE je Branko Buljan.

Iz vlasničke strukture IKOMA iz Zagreba ove je godine izašlo 25 suvlasnika. Tvrtkom koja proizvodi mjernu i regulacijsku opremu i ima još 88 suvlasnika upravlja Ivana Lovrić, uz prokuristicu Tomislavu Mihaljević. Predsjednik NO-a je Tomislav Kovčo, njegov je zamjenik Stjepan Mihaljević, a član NO-a Zoran Čerkezović.

Mirjana Špikić izašla je iz suvlasništva u tvrtki e-KOLEKTOR iz Zagreba. Jedini vlasnik sad je Ilija Špikić posredstvom svoje tvrtke TRGO-SIROVINA. On se povukao s mjesta predsjednika Uprave e-Kolektora, i dosadašnju članicu Uprave Mirelu Drempetić imenovao direktoricom te, nekadašnje AGROKOROVE tvrtke.

Tomaž Adamič novi je član NO-a tvrtke RECRO umjesto Zorana Korčmaroša, kojem je dodijeljena prokura. Diana (Ratković) Medved ostala je direktorica. Istovremeno je temeljni kapital smanjen za 26,9 milijuna kuna – sa  27,9 milijuna na milijun kuna. To se događa nakon nedavnog preoblikovanja tvrtke iz d.d.-a u d.o.o.

Ante Lučić nije više član Nadzornog odbora drvne industrije SPAČVA iz Vinkovaca.

Mirjana Koljatić nije više članica NO-a SREDIŠNJEG KLIRINŠKOG DEPOZITARNOG DRUŠTVA (SKDD).

Dosadašnja članica NO-a tvornice keksa, vafla i slanica KAROLINA iz Osijeka Meri Marić nova je zamjenica predsjednika NO-a umjesto Mije Batinića, koji nije više ni u NO-a, a novi član je Krešimir Lončarić.

Davor Vedrina novi je direktor UNIKOMERC-UVOZA iz Zagreba, i pridružio se u Upravi Zvonimiru Böhmu.

Ružica Pašić izašla je iz vlasničke strukture tvrtke GRAVIA iz Osijeka, koja sad ima 22 suvlasnika.

Vlasnik PROXI-PROJEKTA iz Zagreba Vedran Nikolić povukao se s direktorskog mjesta i preuzeo prokuru, a za direktora imenovao Mirka Sardelića.

Damir Jakopec novi je član NO-a ŽUPANIJSKIH CESTA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE umjesto Zdravka Antolkovića.

15. travanj 2024 15:51