14. kolovoz 2019.

Tvrtke i karijere: Helios faros izašao iz stečaja, promjene u Coca-Coli, Enikon Aerospaceu…

HELIOS FAROS iz Starog Grada izašao je iz stečaja. Umjesto stečajne upraviteljice Mire Hajnić za jedinog člana Uprave vraćen je Davor Sansević, koji je bio direktor do 2012. Postavljen je i NO u sastavu Mirko Herceg (predsjednik), Marko Čižmek (zamjenik predsjednika), Mladen Markoč i Goran Fabris.

Boris Bunkin novi ja član NO-a tvrtke COCA-COLA HBC HRVATSKA umjesto Adriana Petera Kramera.

Dalibor Hosu novi je član Uprave ENIKON AEROSPACEA iz Zagreba umjesto Edvina Brčića.

Tomislav Pasarić izašao je iz vlasničke strukture PROXIMUSA iz Zagreba. Suvlasnici su Želimir Vukšić, (ujedno i direktor), te Stjepan Talan, koji je prije nekoliko godina promijenio branšu - iz farmacije se prebacio na proizvodnju fotonaponskih modula i danas je poznatiji kao osnivač i predsjednik Uprave varaždinskog SOLVISA.

Łukasz Fidurski novi je član NO-a STUDENCA iz Omiša umjesto Michala Antonija Rusieckog.

Mario Crnković podnio je ostavku na direktorsku poziciju u KLASTERU ISTRA ADRIATIK i izašao iz vlasničke strukture kao i Dražen Fabris i Silvano Žufić, pa tvrtka sad ima 14 suvlasnika.

ISTARSKI VODOVOD napravio je rotaciju među članovima NO-a. Dosadašnji zamjenik predsjednika Ivan Begić sad je predsjednik umjesto Alfreda Mendikovića, koji je ostao u NO-u, a Katarina Nemet napredovala je do zamjenice predsjednika NO-a.

Mario Germ i Siniša Lukač dobili su prokuru u tvrtki SEDAM IT iz Zagreba, a prokura je oduzeta Alenu Selimbegoviću i Krešimiru Vrhovčaku.

Tomislav Kočnar novi je predsjednik NO-a ZAGREBAČKOG ELEKTROTEHNIČKOG PODUZEĆA umjesto Vladimira Matkovića, koji više nije u NO-u. Ana Živičnjak Varjačić zamjenica je predsjednika NO-a umjesto Vlade Madžarca, koji je ostao u NO-u, kao i dosadašnji članovi Mila Žilih i Mladen Crnković, koji su dobili novi mandat.

Ivan Maričić podnio je ostavku na poziciju člana uprave MON PERINA iz Bala. Na čelu tvrtke koja je projekt Plinija Cuccurina i ima 745 udejličara ostao je predsjednik Uprave Massimo Piutti.

Općine Vrsi i Privlaka ušle su u vlasničku strukturu zadarske ČISTOĆE, te prijevoznika LIBURNIJA, kojima su sad suvlasnici gradovi Zadar i Nin, te još 16 okolnih općina.

PETROKEMIJA AGRO TRADE iz Kutine promijenila je naziv u DE-FOS. Ta tvrtka, registrirana za obradu i zbrinjavanje neopasnog otpada do studenog prošle godine bila je u vlasništvu PETROKEMIJE, a tada ju je vlasnički izravno preuzela država.