14. lipanj 2019.

Tvrtke i karijere: HT digao temeljni kapital, promjene u DIV grupi, RIZ–odašiljačima…

Temeljni kapital HT-a povećan je za 422 milijuna kuna kuna iz dijela neto dobiti ostvarene u 2018. godini, bez izdavanja novih dionica razmjernim povećanjem udjela svih izdanih dionica u temeljnom kapitalu koji sad iznosi 10,24 milijarde kuna. Davor Majetić novi je član Nadzornog odbora HT-a umjesto Damira Grbavca.

Dalibor Marijanović nije više član Uprave DIV GRUPE iz Samobora, koja sad ima dvočlanu Upravu u kojoj su Tomislav Debeljak (predsjednik) i Darko Papo. Istovremeno je prokura dodijeljena Vedrani Debeljak, a prokuristi su od ranije Marko Knežević i Marijo Vrbančić.

Zdravko Muratti novi je direktor RIZ-ODAŠILJAČA umjesto Stjepana Planinića, koji je na toj poziciji bio šest godina. Krešimir Štih nije više zamjenik predsjednika ni član NO-a, a novi članovi su Drago Jakovčević, Biserka Šoštarić i Davor Franković. U NO-u su ostali Marina Glokević (predsjednica) i Robert Blažinović.

Zoran Badovinac imenovan je predsjednikom Nadzornog odbora CENTRA ZA KOMBINIRANI TRANSPORT ZAGREB umjesto Veljka Sredanovića koji je prije mjesec dana preuzeo poziciju predsjednika Uprave. Vedran Jakšić napredovao je od člana do predsjednika NO-a HRVATSKOG KREDITNOG OSIGURANJA umjesto Tamare Perko koja je podnijela ostavku na tu funkciju.

Dosadašnja članica NO-a Andreja Mergeduš nova je zamjenica predsjednika NO-a umjesto Marka Topića. Perko i Topić nisu više u NO-u, a umjesto njih novi su članovi Marija Jerkić i Gordan Kuvek. Peti član NO-a otprije je Ante Artuković.

Jose Luis Serrato Lopez novi je član i zamjenik predsjednika NO-a ERICSSON NIKOLA TESLA SERVISA umjesto Marije Jacqueline van Donk.

Tvrtka OBITELJSKI RADIO d.o.o. promijenila je ime u ANTENA ZAGREB d.o.o..

Tvrtka RADIO CROATIA d.o.o. promijenila je ime u NARODNI d.o.o.

Robert Vidas novi je član dvočlane Uprave KONČAR - METALNE KONSTRUKCIJE umjesto Marija OračaNusret Šuvalić ostao je predsjednik Uprave.

Direktorica Donatella Vugdelija prebacila je na sebe suvlasnički udjel u tvrtki FASHION COMPANY iz Splita s tvrtke REVERTO koja je u njezinom i vlasništvu Davora Vugdelije, koji je u FASHIONU prokurist. Prokuristica je i Tatjana Dimitrijević iz Beograda, očito kao predstavnica suvlasnika, tvrtke FASHION CO iz Beograda.

Renato Ivanuš pridružio se na poziciji direktora u STYRIA MEDIJSKIM SERVISIMA Borisu Trupčeviću i Miri Mauharu umjestoAndreje Borošić.

LJEKARNE VANJAK promijenile su naziv u LJEKARNE VALES.

Stipo Velić novi je ravnatelj RAZVOJNE AGENCIJE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE umjesto Zlatka Herčeka, koji je tu dužnost obavljao privremeno, od osnivanja Agencije u listopadu 2018., a inače je od 2006. direktor REGIONALNE RAZVOJNE AGENCIJE. Obje agencije u vlasništvu su Zagrebačke županije.