Korona i biznis
24. travanj 2019.

Tvrtke i karijere: Promjene u Hilding Andersu, Hidroingu, Galebu, Biointegri...

Damir Matijević imenovan je predsjednikom Uprave HILDING ANDERSA iz Preloga. Proteklih pet mjeseci on je bio privremeni upravitelj temeljem rješenja Trgovačkog suda u Varaždinu, a sad su ga postavili švedski vlasnici. Uz Matijevića, član Uprave je Želimir Ivelić, a prokura je dodijeljena Sandri Kovačević. U Nadzornom odboru novi mandat dobili su predsjednica NO-a Joanne Clare Bennett i članica NO-a Jenny Appenrod, a novi zamjenik predsjednice je Hans De Jongste umjesto Ereca Glogowskog.

HIDROING iz Varaždina dobio je nove članove Nadzornog odbora. Mirko Habijanec novi je predsjednik NO-a umjesto Marija Cegleca, Mario Biljan njegov zamjenik umjesto Snježane Jakušić, a Darko Jambreković član umjesto Ive Loborca. U NO-u su ostali Mario Andjel i Mario Martinčević. Tvrtka u većinskom vlasništvu RADNIKA iz Križevaca dobila je i novog direktora - Zorana Maroslavca umjesto Dejana Blagusa.

Marko Kalčić izašao je iz vlasničke strukture u tvrtkama RETE, ŽEČE NOVI i SIGURNOSNA TEHNIKA iz Karlovca i prestao biti direktor ST-a. Vlasnici tvrtki RETE i ŽEČE NOVI su Ivan Vrbanek, Andreja Horvat i Renata Horvat, koja je direktorskoj funkciji u ove dvije tvrtke preuzela i čelno mjestu u ST-u, kojem su suvlasnici talijanski MOZZON ANGELO u stečaju i ŽEČE NOVI.

Konstantin Vertogradskiy iz Tel Aviva preuzeo je suvlasnički dio u BIOINTEGRI iz Medinaca (Slatina) od OMV-a iz istog mjesta. Druga dva suvlasnika su Vladimir Smirnov iz Moskve i slovenska tvrtka NETOVIR.

Goran Kovačević novi je direktor BRODOSPLIT-TRUPA iz Splita umjesto Hajre Midžića.

Stjepan Pezo, koji je dosad bio jedini član Uprave u GALEBU iz Omiša postao je predsjednik Uprave u koju je ušao Josip Aračić, a prokura je dodijeljena Hrvoju Šimiću.

HŽ PUTNIČKI PRIJEVOZ dobio je novi Nadzorni odbor. Predsjednica je Irena Gerovac Zrnić (umjesto Snježane Josipović), zamjenik predsjednice je Gordan Hanžek (umjesto Dalibora Obradovića), a novi članovi su Tomislav Družak i Zdeslav Milas (umjesto Hrvoja Livaje i Dalibora Petrovića).

Marino Roce novi je član NO-a HEP-ODS-a umjesto Roberta Krkleca, koji je podnio ostavku na mjesto člana i zamjenika predsjednika NO-a.

Nakon što je Talijanski LOVATO ELECTRIC preuzeo tvrtku KONČAR-LE od KONČARA NSP, promijenjen je naziv tvrtke u LOVATO-KONČAR i postavljena je nova Uprava. Massimiliano Cacciavillani novi je predsjednik Uprave, a članovi su Stefano Testa, Giuseppe Forcella i dosadašnji direktor Hrvoje Krndelj.