12. kolovoz 2019.

Tvrtke i karijere: Promjene u PIK-u Vrbovec, Glasu Istre, Konsolidatoru, Includeu…

FORTENOVINA tvrtka PIK VRBOVEC PLUS dobila je novi Nadzorni odbor na čijem je čelu Daniel Michael Böhi, njegov je zamjenik Miodrag Borojević, a članovi su Irena Weber, Vladimir Bošnjak i Mišel Klasić, koji je jedini član NO-a starog AGROKOROVOG PIK—a VRBOVEC.

Slaven Žmak opozvan je s pozicije člana Uprave tvrtke GLAS ISTRE – NOVINE, a na njegovo mjesto postavljen je dosadašnji prokurist Ivica Božan. Žmak će, prema službenoj objavi iz tvrtke, ‘uz nove poslovne poduhvate u prijelaznom razdoblju vršiti funkciju savjetnika‘.

Dosadašnji član Uprave KONSOLIDATORA Dinko Novoselec i formalno je novi predsjednik Uprave umjesto Hrvoja Habuša, koji je tu dužnost prestao obnašati 14. siječnja. Novi je član Uprave Toni Đikić.

Stjepan Talan ušao je u vlasničku strukturu tvrtke INCLUDE iz Solina. Tom prilikom temeljni kapital povećan je za 3.000 kuna, i sad iznosi 25.400 kuna. U vlasničkoj strukturi su još Ivan Mrvoš, Nuša Tomić, Ivana Pelivan, estonska tvrtka INCLUDE SPV1 OÜ i Ratko Knežević. Riječ je o startupu poznatom po projektu pametnih klupa kojeg razvija Mrvoš.

Martina Novaković nova je direktorica NOVOG STANA iz Kapelice (Garešnica), uz postojećeg direktora i vlasnika Dragutina Kostanjšeka.

Austrijski IMMO INNOVATION GROUP CROATIA GmbH preuzeo je tvrtku ISTRA – FORTUNA iz Rapca (Labin) od varaždinskog ENENKL ADVISORY, koji je u vlasništvu češke tvrtke Byty Farské. Ivo Enenkl opozvan je s pozicije člana dvočlane Uprave, a dosadašnji predsjednik Uprave Helmut-Gerhard Wiesmeyer sad je jedini član Uprave.

Dolores Gall-Sviderek nova je suvlasnica VETERINARSKE STANICE RIJEKA, umjesto pok. mr. sc. Zlatka Galla, a iz vlasničke strukture izašao je Josip Levar.

Ante Šarar, Mate Pupić, Nikola Lakotić, Edvard Jurković i Zlatko Brletić nisu više suvlasnici tvrtke CESTE-RIJEKA. Tvrtka je u većinskom privatnom vlasništvu 113 fizičkih osoba, a manjinski suvlasnik je Primorsko-goranska županija.

Mirjana Balić izašla je iz suvlasništva tvrtke AEROTEH iz Zagreba. Sad je jedini vlasnik Eduard Nöthig, koji je ujedno i direktor.

Matea Sitar nova je, treća članica Uprave-direktorica u ERSTE GROUP IMMORENTU HRVATSKA.