Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u Renault Nissanu, Mon Perinu, Istralandiji…

14. Siječanj 2019.

Gaétan René Boyer novi je direktor u tvrtki RENAULT NISSAN HRVATSKA d.o.o. iz Zagreba. Na toj je poziciji zamijenio Yves-Érica Jeana Alaina Noëla Morela. U upravi su ostali direktori Jean-Pierre Mesić i Petar Nevistić.

Plinio Cuccurin ostao je predsjednik nadzornog odbora tvrtke MON PERIN d.o.o. iz Bala, a u NO su ostali Giulio Palaziol i Joško Miliša. Novi su članovi sedmeročlanog NO-a (povećan za dva člana) Josip Lozančić (zamjenik predsjednika), Andrea Cerin, Korana Kolić i Andrea Špiranac. Iz NO-a su izašli donedavni predsjednik uprave ULJANIKA Alen Rosanda, Edi Pastrovicchio, Ennio Malusa i Stjepan Orešković, koji je u poslovnim krugovima najpoznatiji kao jedan od vodećih menadžera Ninoslava Pavića u EUROPAPRES HOLDINGA (današnja HANZA MEDIA).

Igor Mihajlov ušao je u nadzorni odbor tvrtke LUKA d.o.o. iz Splita kao zamjenik predsjednika umjesto člana NO Antuna Šestanovića. Predsjednik je Dmitriy Zheleznyak, a treći član Srećko Stanić.

Snježana Kovačić nova je direktorica građevinske tvrtke ISTRAKOP d.o.o. iz Poreča umjesto vlasnika Branka Kovačića, koji se povukao na mjesto prokurista. Ista kadrovska rošada obavljena je u tvrtki AQUAPARK ISTRALANDIA d.o.o. iz Nove Vasi (Brtonigla). Obje tvrtke ostvarile su u 2017. godini zajedno 70 milijun akuna prihoda, 16,6 milijuna kuna dobiti, i zapošljavale 90-ak radnika.

Tvrtka GOMOLAVA d.d. iz Zagreba dobila je upravu umjesto dosadašnjeg direktora Antuna Plivelića, koji je postao član uprave. Dosadašnji predsjednik NO-a Milan Plivelić sad je predsjednik uprave, a u upravu je ušla i Lidija Jureša. Iz NO-a su opozvane i Božica Murgić i Branka Ana Čupek. Novi NO izabrani su Suad Pašić (predsjednik), Marina Horvat i Luka Cvitan.

Zdravko Juričić, vlasnik tvrtke DINOP d.o.o. iz Soblinca (Zagreb) povukao se s pozicije direktora i sad je prokurist, dok tvrtkom kao direktor i dalje upravlja Ivan Breščanović.

Zoran Skeledžija, suvlasnik tvrtke GALAS d.o.o. iz Jastrebarskog (zajedno s Ivanom Galovićem) povukao se iz upravljanja tvrtkom i direktorsku poziciju prepustio je Zdenki Skeledžiji. Temeljni kapital tvrtke povećan je sa 18.800,00 kuna na 20.000,00 kuna.

Vlasnik Bruno Štajner povukao se iz operativnog upravljanja tvrtkom ZITEL d.o.o. iz Zagreba. Marko Štajner ostao je direktor, a Vera Štajner prokuristica.

Vedran Tot novi je član nadzornog odbora tvrtke OV-Održavanje vagona d.o.o. iz Zagreba umjesto Petre Vinkete. U toj tvrtki kćeri HŽ CARGA u NO-u su ostali Dubravko Zadravec (zamjenik predsjednika) i Ivan Forgač.

Vlasnik tvrtke TATAMI TRADE, d.o.o. iz Splita Mario Erceg povukao se iz uprave na poziciju prokurista. Tvrtku sad vodi i dosadašnja članica uprave Nikolina Erceg.

Ileana Jurin Bakotić nova je ravnateljica ANSAMBLA NARODNIH PLESOVA I PJESAMA HRVATSKE LADO umjesto Krešimira Dabe, kojem je s krajem prošle godine istekao mandat. Jurin Bakotić šest godina radila je kao viša stručna savjetnica za pravne poslove u Ladu, a prije toga je radno iskustvo stjecala u odvjetničkom uredu.

19. travanj 2024 22:20