05. ožujak 2019.

Tvrtke i karijere: Vlasničke promjene u Sail Croatiji, studiju 3LHD…

Ivana Dotur nije više suvlasnica ni prokuristica turističke agencije NEREUS iz Kaštel Gomilice, koja stoji iza najma jahti pod brendom Sail Croatia. Uz Luku Grubora i Arthura Mcquadea Hughesa, novi suvlasnici su Jelena Jakus i direktor tvrtke Slavko Vukušić.

Paula Kukuljica postala je partnerica u arhitektonskom studiju 3LHD, kojeg su osnovali Saša Begović, Marko Dabrović, Tanja Grozdanić Begović i Silvije Novak.

Slovenska tvrtka NETOVIR izašla je iz vlasničke strukture tvrtke BIOPLINSKA ELEKTRANA OREHOVEC. Preostali vlasnici, tvrtka OMV iz Medinaca (Slatina), Vladimir Smirnov i Konstantin Vertogradskiy, izabrali su novog člana Uprave OMV-a Artema Kazina za novog predsjednika uprave umjesto opozvanog Olega Maksimova, koji je dosad bio direktor i suvlasnik OMV-a.

Jelena Sekovanić nova je direktorica GEOTEHNE VARAŽDIN umjesto Zdenke Kočet. Božidar Kočet ostao je na poziciji direktora.

Ioannis Bampouras pridružio se Igoru Poljanšeku na poziciji direktora tvrtke ERICSSON SERVICES d.o.o. umjesto Tobiasa Hermanna Breiera.

Dalibor Trstenjak preuzeo je KRAN MONT GRADNJU iz Čakovca od Davora Pleša, koji je ostao na direktorskoj poziciji.

Tvrtka SEDIA u vlasništvu Renata Radića preuzela je vlasnički tvrtku LUCE PRODUKT iz Varaždina od Roberta Radića, kojeg je u svibnju prošle godine na direktorskoj poziciji zamijenio Slaven Andrić.

Švicarski ALCON preuzeo je vlasnički od NOVARTISA tvrtku ALCON FARMACEUTIKA iz Zagreba. To je posljedica preustroja NOVARTISA. ALCON je proizvođač kontaktnih leća i kapi za oči, i od 2010. je u vlasništvu NOVARTISA, i poslovao je kao jedna od podružnica multinacionalke koja zapošljava 126.000 ljudi i vrti 50 milijardi dolara na godinu. Sad NOVARTIS vraća ALCONU samostalnost kao svojoj spin-off tvrtki.

Dosadašnji prokurist tvrtke BEGO CROATIA iz Zagreba Darijan Prokop imenovan je za direktora tvrtke umjesto Olivera Kleina.

Marco Cianferoni imenovan je za direktora tvrtke BOLTON CROATIA umjesto opozvanog Gennara Auricchia. Žarko Berlot ostao je na direktorskoj poziciji.