17. rujan 2016.

Emil Tedeschi: U Hrvatskoj postoji duboko nerazumijevanje korporativnog upravljanja

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi u petak je na konferenciji o Korporativnom upravljanju u 21. stoljeću održao snažan i inspirativan govor nakon što mu je izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Nikica Valentić uručio nagradu za najbolju praksu korporativnog upravljanja u Hrvatskoj.

Upravo je kvalitetno korporativno upravljanje pomoglo Atlantic Grupi da pristupi kapitalu te da se razvije u ovo što je danas. Tedeschi je, međutim, oštro kritizirao širu javnost te političku i akademsku zajednicu jer nisu ni svjesni koliko ne razumiju korporativno upravljanje.

– Duboko nerazumijevanje postoji o upravama kompanija, posebno o dioničkim društvima, o ulozi uprava, nadzornih odbora i skupština. izjavio je Tedeschi tumačeći kako je sveprisutna zabluda da je zadaća upravnog odbora da upravlja, a nadzornog da nadzire. Istaknuo je da upravni odbor ima punu nadzornu ulogu. Dodirnuo se i veoma nezgodne teme imenovanja članova nadzornog odbora pri čemu također dolazi do izražaja duboko nerazumijevanje za to zaduženih aktera. Članovi štite pojedinog dioničara umjesto da isključivo štite interese kompanije. To osobito dolazi do izražaja prilikom imenovanja ministara za članove nadzornih i upravljačkih odbora.

- Još 2005. godine kad je došlo do brutalnog obračuna Ive Sanadera i HUP-a, inzistirao sam na tome da ministri ne mogu biti članovi upravljačkog odbora. Ljudi uzimaju funkcije misleći da pridonose rješavanju problema, a pritom se izlažu sukobu interesa – rekao je Tedeschi prisjećajući se izjave pokojnog ministra Vukelića da ne stigne pročitati sve materijale o Brodosplitu gdje je bio član nadzornog odbora. To je nedopustivo, smatra Tedeschi, ministre treba zaštititi. Oni ne stignu biti prisutni na svim stranama i pritom kvalitetno odrađivati posao.

Osvrnuo se i na činjenicu da je unatoč tome što je Atlantic Grupa nagrađena za korporativno upravljanje nikada nitko od zaposlenika nije pozvan da svojim iskustvom i znanjima doprinese radu nadzornih odbora tvrtki iz javnog sektora. Niti jedan upit, snažnim je glasom zagrmio Tedeschi, svatko želi biti gazda i najpametniji u svom malome toru. O transparentnom poslovanju govorit ćemo tek kada otvorimo ta vrata, kazao je Tedeschi i dodao kako su dosad imali samo dva upita iz privatnog sektora za sudjelovanje u nadzornom odboru, jedan je prihvaćen, a drugi nije.

- Tema korporativnog upravljanja puno je kompleksnija od razgovora nadzornog odbora i uprave, od usporedbe germanskog i anglosaksonskog modela. To je tema o etici, moralu, dugoročnim horizontima, strategiji, smjer u kojem kompanija i društvo idu. Stoga je dobro da akademska zajednica i Vlada osiguravaju sredstva i projekte na kojima će se o toj temi razgovarati, zaključio je svoj impozantni nastup predsjednik Uprave Atlantic Grupe te pozvao sve da temu sagledaju iz različitih kutova i da nastave raditi na razvoju korporativnog upravljanja u Hrvatskoj.

Tedeschi se zahvalio organizatorima na važnoj nagradi te izrazio nadu da će ona postati prestižna s obzirom na područje za koje se dodjeljuje, a koje je, prema njegovu mišljenju, od velike važnosti za razvoj domaćeg gospodarstva.