Aktualno Poduzetnici

Pametna društvena igra Mundus osvojila prvu nagradu na startup natjecanju

Pobjednički tim - projekt Mundus

Projekt Mundus, pametna društvena igra iza koje stoje tri učenika V. gimnazije iz Zagreba i student Fakulteta eletrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, osvojio je 100.000 kuna na prvom izdanju startup natjecanja Good Game Liftoff koje održano u HUB385 u Zagrebu na kojem je deset mladih hrvatskih poduzetničkih timova predstavilo svoje projekte. Filip Hercig, Luka Dumančić, Matija Fućek i Fran Zekan osmislili su ovu zanimljivu igru 21. stoljeća koja spaja legendarnu ploču za igranje poput one za ‘Čovječe ne ljuti se’ te pametne telefone.

– Ovo je bilo doista neočekivano, hvala našim mentorima i ljudima koji su nas podržavali na našem putu kao i cijeloj organizaciji – izjavio je Filip Hercig ispred tima Mundus.

>>>Hrvatski startup Top Digital Agency na korak do milijunske investicije

Osim 100.000 kuna koje će im pomoći u poslovnom razvoju, pobjednike je darovao i Algebra LAB, koji će im, kao partner projekta, omogućiti šest mjeseci korištenja poslovnog prostora za rad te sudjelovanje u njihovom novom inkubatoru. Vrijednost ovog projekta prepoznala je i Hrvatska gospodarska komora koja pobjedniku osigurava vaučer za financiranje odlaska i promociju na nekom od europskih sajmova.

Poslovni model, analiza tržišta i kupaca, inovativnosti i izvedivost, tim i prezentacija kategorije su prema kojima je žiri u kojem su bili; Mate Rimac, CEO tvrtke Rimac Automobili, Nenad Bakić, investitor i poduzetnik, Hrvoje Balen, predsjednik uprave Algebre, Ivan Brezak Brkan, osnivač i glavni urednik Netokracije, Tomislav Car, CEO i suosnivač tvrtke Infinum, Sergej Ivasović, marketing i PR menadžer tvrtke MSAN te Nikola Stolnik, CEO tvrtke Good Game Global, te idejni tvorac i organizator ovog startup natjecanja, Martina Rizman Matić, direktorica korporativnih komunikacija Vipneta, Lordan Kondić, direktor marketinga za privatne korisnike Vipneta, i Miran Pavić, CEO, Telegram Media Grupa.

>>>USWC 2018.: Životinjske farme nadahnule najbolji studentski startup

Drugo mjesto osvojio je projekt Prostec, uređaj za identifikaciju životinja s veće udaljenosti uz softversku podršku i edukativne performanse za farmere. Riječ je o tehnološkom startupu mladih studenata s FER-a koji su ove godine osvojili dva eStudent natjecanja, a uskoro ih očekuje predstavljanje proizvoda na Svjetskom natjecanju studentskih startupa u Danskoj. Treće mjesto osvojio je projekt Iron Bull, robotizirani tenk nastao po uzoru na popularnu igricu World of Tanks.


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram

 


 


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram
 
 

Komentari