Aktualno Poduzetnici

Poduzetnik Miro Vrlja osuđen na 22 mjeseca zatvorske kazne i povrat od tri milijuna kuna

Foto: Lider, arhiva

Poduzetnik Miro Vrlja u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na povrat nezakonito stečenih tri milijuna kuna te godinu i 10 mjeseci djelomično uvjetne kazne jer je utajio porez i oštetio svoju tvrtku na koju je kupio jahtu korištenu u privatne svrhe.

Inače, Vrlja je bio suvlasnik zagrebačke tvrtke Kvaternik Plaza, a trenutno se vodi kao član uprave bjelovarskog kafića Predah, čiji je vlasnik njegov sin, Filip Vrlja.

>>>Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora

Djelomično uvjetna kazna znači da će Vrlja, postane li presuda pravomoćna, morati osam mjeseci u zatvor, dok ostatak od godine i dva mjeseca neće odslužiti ako u četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Tužiteljstvo je Vrlju teretilo da je vlastitu tvrtku oštetio za 2,9 milijuna kuna jer je jahtu kupljenu na ime tvrtke koristio u privatne svrhe, ali i da je utajio 1,4 milijuna kuna poreza.

Sutkinja Gordana Mihela Grahovac stoga ga je osudila i na povrat nezakonito stečenih tri milijuna kuna. Ako ih ne vrati djelomično uvjetna kazna će biti opozvana te će svih godinu i 10 mjeseci morati provesti u zatvoru.


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram

 


 

Komentari