Poduzetnici
StoryEditor

Richard Branson otkrio deset omiljenih citata vezanih uz brending

04. Rujan 2016.

Richard Branson vlasnik je brenda Virgin kojeg čini 350 kompanija, a čije se bogatstvo procijenjuje na 7.8 milijardi američkih dolara. Kada je 1972. godine pokrenuo Virgin Records vrlo malo ili gotovo ništa nije znao o marketingu i brendingu.

Danas Branson Virginov uspjeh pripisuje mnogim faktorima, a onaj najvažniji koji ih je zadržao u poslu više od 40 godina je snaga i ugled brenda. Ovaj put Richard Branson nije otkrio zahvaljujući čemu ili kome je, ne samo opstao nego i postao izrazito uspješan u biznisu, ali je otkrio deset omiljenih citata vezanih uz marketing i brending (poredanih od posljednjeg).

10. Ostanite vjerni svojim vrijednostima. Zato i jeste postali uspješni, a to je razlog zbog kojeg se nevjerojatne stvari događaju. – Rafe Offer 9. Odredite tko ste vi i što je Vaš brend zapravo, a što nije. Ono što ostane je samo gomila buke. Geoffrey Zakarian 8. Produkt brenda je suvenir - Lisa Gansky 7. Kada ljudi spominju Vaš brend kao glagol znate da je izvanredan - Meg Whitman 6. Fokusirajte se na izgradnju najboljeg mogućeg brenda. Ako ste odlični, ostali će to primjetiti i prilike će se pojaviti – Mark Cuban 5. Budite svoj najbolji kupac. Živite životnim stilom svojih kupaca – Milena Glimbovski 4. Kupci neće biti vjerni onome tko je prvi, već onome tko je najbolji – Stefan Persson 3. Ugled se ne gradi samo temeljem želja – Henry Ford 2. Potrebno je 20 godina za izgraditi uspjeh i 5 minuta za uništiti ga. Ako to imate na umu, stvari ćete raditi drugačije – Warren Buffett 1. Morate biti vjerni svome nasljeđu, to je ono što će izgraditi Vaš brend - Alice Temperley

 

18. travanj 2024 23:05