09. kolovoz 2016.

Startupovi izravno pristupaju korisniku i bankama preuzimaju poslove

lider.media
lider.media

Velika većina banaka brine se da bi dio njihovog poslovanja mogla preuzeti nova poduzeća za razvoj financijskih tehnologija (FinTech) koja bolje razumiju rastuće potrebe korisnika. Mnoge banke sklapaju partnerstva s FinTech poduzećima kako bi poboljšale svoje usluge korisnicima, a u tom scenariju korisnik je taj koji profitira. Čak 76 % ispitanika iz bankarskog sektora smatra da dio njihovog poslovanja u opasnost dovode FinTech poduzeća. Svjedoče situaciji u kojoj startupovi izravno pristupaju krajnjem korisniku i potpuno zaobilaze banke. Ne iznenađuje da se u bankarskom sektoru gubitak udjela na tržištu i pritisak na maržu smatraju ključnim prijetnjama.

Tri četvrtine ispitanika u istraživanju smatra da je sve veća usredotočenost na klijenta najveći učinak koji financijske tehnologije imaju na njihovo poslovanje. Iako i dalje slaba točka tradicionalnih banaka, orijentacija prema klijentima jedna je od prednosti startupova. Novopridošlice na tržište percipiraju frustracije klijenata kao priliku za izradu prikladnih rješenja, dok tradicionalne banke i dalje zaostaju u postupnim poboljšanjima usluge. Time bi se mogla objasniti činjenica da konkurenciju između banaka i startupova polako zamjenjuje izravna suradnja. Banke su od svih financijskih sektora najaktivnije u pogledu sklapanja partnerstava s FinTech poduzećima. U istraživanju je 42 % ispitanika iz bankarskog sektora izjavilo da sklapaju partnerstva i uspostavljaju investicijske fondove za financiranje FinTech poduzeća.

- Korisnicima je važna praktičnost, prilagodljivost, dostupnost i jednostavna upotreba. Kako bi ispunili ta očekivanja, banke i FinTech poduzeća trebali bi se usredotočiti na prilike u kojima će moći maksimalno iskoristiti uzajamne prednosti bilo da je riječ o izradi i razvoju proizvoda koji nude startupovi ili distributivnim i infrastrukturnim sposobnostima banaka. FinTech poduzeća ističu se po jednostavnosti i glatkoj integraciji proizvoda, no nedostaje im odgovarajuća IT sigurnost i regulatorna nepromjenjivost koje nude banke. Svjedočimo tome da obje strane zajednički ostvaruju novi uzajamno koristan odnos, a u konačnici će korisnici iz toga izvući najviše koristi, kaže globalni voditelj zadužen za usluge sektoru financijskih tehnologija PwC-a Manoj Kashyap.

No Kashyap upozorava da, unatoč važnosti suradnje tradicionalnih banaka i „start-upova“, još uvijek je prerano za njezino ostvarivanje, a dogovor oko optimalnih načina rada mogao bi potrajati

- U međuvremenu bi banke trebale početi pojednostavljivati svoje proizvode i usluge kako bi olakšale usporedbe s drugim sudionicima tržišta i smanjile nedoumice klijenata. Istodobno je ključno da banke pristupe razvoju proizvoda imajući na umu korisničko iskustvo umjesto da se oslanjaju na uobičajen pristup s procesima kao smjernicama u izradi. Naposljetku, banke bi trebale obratiti pozornost na povratne informacije svojih korisnika i pravodobno ih razviti u ponude. To moraju poduzeti neovisno o promjenama koje su uzrokovala FinTech poduzeća.