Poslovna scena
StoryEditor

FOTO:10 kompanija koje su najbolje povezane s potrošačima

02. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Forbes nam donosi listu kompanija koje imaju najbolju poveznicu sa svojim potrošačima po izvješću koje je objavio Added Value. Tvrtke na listi su rangirane prema tome u kojoj mjeri su percipirane kao vizionarske, inspirativne, odvažne i uzbudljive.

Ovo je treći ovakav izbor, no prvi puta razmatrani su brendovi izvan SAD-a.  Istraživanje je obuhvatilo 160 brendova u 15 sektora u 10 zemlja, a kao i kod prošlih godina u vrhu su tehnološke tvrtke. 

Prema riječima Maggie Taylor, direktorice Added Value u Sjevernoj Americi takav rezultat nije iznenađujući, no ono na što je skrenula pozornost je sve veće Samsungovo približavanje Appleu.- Ono što se dešava s Appleom je zanimljivije. Čini se da kao brend postaje sve manje inspirativan, a Samsung se uspio približiti u njegovu domenu. Izgleda da je Apple nakon Jobsa izgubio dio svoje ‘humanosti i specifičnosti‘ te sve više postaje korporativni brend – rekla je Taylor.  Forbes ističe i Ikeu kao brend koji se uspješno probio među tehnološke tvrtke što dokazuje njezinu iznimnu povezanost s potrošačima.

19. travanj 2024 07:51