Aktualno Poslovna scena Preporučeno Preporuka urednika

300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa upravlja s rekordnih 41,5 milijardi eura

300 najmoćnijih žena

Poslovni tjednik Lider u četvrtak će na 8. konferenciji Žene u biznisu proglasiti deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa te im uručiti priznanja. Kompletnu listu 300 najmoćnijih žena Lider objavljuje u novom broju. Njihova upravljačka moć (ukupni godišnji prihodi svih kompanija kojima upravljaju ili ih nadziru) narasla je u godinu dana sa 36 milijardi eura na 41,5 milijardu, što je čak 15 posto više nego prošle godine, i rekordan je iznos, veći od svih u dosadašnjih 13 godina sastavljanja te liste.

Narasla je i upravljačka moć 50 najmoćnijih predsjednica uprava. Njihove tvrtke lani su ostvarile 3,3 milijarde eura prihoda, 400 milijuna više nego prošle godine.

Taj porast upravljačke moći nije posljedica uključivanja više tvrtki na listu. Naprotiv, 300 najmoćnijih žena ovaj put dolazi iz 177 tvrtki. Godinu prije u igri je bilo 188 tvrtki, a prije šest godina čak 209. To bi moglo značiti da se radi o svojevrsnom okrupnjavanju. Jedno od mogućih objašnjenja bilo bi da su poduzetnici koji angažiraju žene u menadžmentu zadovoljni njihovim rezultatima, pa u uprave postavljaju više žena.

TOP 10 i kompletnu listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa možete pročitati od četvrtka u novom tiskanom broju Lidera, a već od srijede poslijepodne u digitalnom izdanju.

Komentari