Poslovna scena
StoryEditor

50 najmoćnijih doajena hrvatskog biznisa

17. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Anđelko Leko (79) najstariji je predsjednik uprave velike hrvatske kompanije. Među aktivnim predsjednicima u tvrtkama s prihodom većim od 50 milijun kuna prihoda, koji su prošli sedamdesetu su i Dragutin Drk, Vinko Jurković i Krunoslav Čović.

Osim njih tu su Jakša Barbić, Milan Artuković i Enver Moralić kao moćni članovi nadzornih odbora koji su još uvijek su aktivni u donošenju odluka u nekim od vodećih hrvatskih tvrtki unatoč tome što su već debelo u osamdesetima godinama života. Barbić je aktivan čak u deset nadzornih odbora.

Oni su samo neki od dobrih primjera sa liste 50 najmoćnijih doajena hrvatskog biznisa koju ekskluzivno objavljuje Lider u suradnji s Bisnodeom u novom broju, koji pokazuju da godine nisu bitan faktor za uspješno upravljanje tvrtkama. Iako većina njihovih vršnjaka već odavno broji umirovljeničke dane oni su itekako aktivni u poslovnom svijetu. Najčešće se radi o poduzetnicima-vlasnicima dok su rijetki oni koji su na pozicijama u visokom menadžmentu, a da nisu u vlasničkoj strukturi.

23. travanj 2024 06:11