Poslovna scena
StoryEditor

500 najboljih tvrtki u Hrvatskoj

25. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Uz novi broj Lidera koji u četvrtak dolazi na kioske stiže i posebno izdanje na 132 stranice o 500 najboljih tvrtki u Hrvatskoj. Donosimo listu 500 najvećih stvaratelja nove vrijednosti tijekom prošle godine, kao i pregled 1000 najboljih tvrtki prema grupama djelatnosti.

Tako je u teškoj 2012. godini 500 najboljih kompanija zabilježilo pad novostvorene vrijednosti, prihoda, produktivnosti, dobiti i broja zaposlenih, a rast izvoza pokazao se kao jedina svjetla točka najboljih kompanija – povukla ga je industrija, ponajprije metalska.

Najbolje na listi i dalje predvode Ina, HT, te Zagrebačka i Privredna banka.

Ukupni izvoz 500 najboljih porastao je 18 posto u odnosu na godinu dana ranije, a uz sektor metala, po novostvorenoj vrijednosti u vrhu su još i strojevi i uređaji, farmacija i nekretnine. Najveći pad, pak, i dalje bilježe građevinski sektor, maloprodaja, proizvodnja hrane, ali i moćni financijski sektor, energetika i telekomunikacije.

Posebno porazan podatak je da je od 55 sektora samo njih 15 manje ili više povećalo novostvorenu vrijednost u odnosu na 2011. godinu.

Na 132 stranice osim detaljnog pregleda tvrtki naglašavamo i trendove sa prikazom dolazaka i odlazaka na listu, te zbirne podatke po djelatnostima i županijama. Uz to, u prilogu možete pronaći i profile poduzeća koji se nalaze na listi sa preglednim podacima o njihovom poslovanju, kao i detaljnu analizu aktualnih trendova.

19. travanj 2024 20:01