Poslovna scena
StoryEditor

Adacta širi poslovanje, otvara novu poslovnicu u Osijeku

18. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Nakon sedam godina konkurentskog nadmetanja i investicija u razvoj MS Dynamics Businessa, Microsoft je preuzeo vodeću poziciju od SAP-a u segmentu ERP (Enterprise Resource Planning) rješenja, istaknuto na konferenciji za novinare informatičke tvrtke Adacta, specijalizirane za implementacije Microsoftovih poslovnih rješenja

Na taj je način Hrvatska postala prvom zemljom u svijetu u kojoj se to dogodilo, a u Adacti vjeruju da će se takvi trendovi nastaviti, budući su Microsoftova poslovna rješenja trenutno najbrže rastuća na globalnoj razini.

Uspjeh na hrvatskom tržištu rezultirao je i potrebom za otvaranjem nove poslovnice u Osijeku, u kojoj će se od listopada zaposliti nekoliko informatičkih stručnjaka. U Adacti dodaju kako će na jesen organizirati dvije konferencije.

Prva će biti 30. rujna, namijenjena je osiguravateljskim kućama, odnosno, aktualnim trendovima na tržištu osiguranja i promjenama koje se osjećaju u posljednje vrijeme poput liberalizacije tržišta autoosiguranja. Druga je tradicionalna godišnja konferencija predviđena za studeni i namijenjena je Adactinim postojećim i budućim klijentima za implementaciju poslovnih rješenja i njihovu primjenu u praksi.

Adacta je predstavila i svoj novi proizvod i svog novog poslovnog partnera, njemačku tvrtku „Corporate Planning AG“ koja se bavi razvojem poslovnih rješenja u području poslovnog planiranja. Ovaj proizvod Adacta će na tržištu nuditi u suradnji sa konzultantskom kućom „Corporate Performance Advisory“ specijaliziranom za poslovno savjetovanje i konzalting u području poslovnog planiranja. Prve su implementacije Corporate Planner rješenja već u tijeku. Adacta grupu sačinjavaju poduzeća u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, te podružnica u Mariboru, zapošljava više od 300 stručnjaka, te godišnje osvaruje 17 milijuna eura prometa.

20. travanj 2024 16:19