Poslovna scena
StoryEditor

Adris želi prodati TDR

01. Prosinac 2014.
Piše:
lider.media

Nadzorni odbor Adris grupe na današnjoj je sjednici donio odluku o prijedlogu Glavnoj skupštini za donošenje Odluke o strateškom restrukturiranju dijela imovine tvrtke. Time će, ukoliko Skupština prihvati prijedlog odluke Nadzornog odbora, započeti proces traženja mogućeg partnerstva za TDR.

Tim odlukama prethodila je analiza stanja u duhanskoj strateškoj poslovnoj jedinici i rizika daljnjeg poslovanja u uvjetima krajnje koncentracije svjetske duhanske industrije te analiza mogućih strateških opcija za održivost TDR-a: nastavak samostalnog poslovanja, spajanje sa sličnim tvrtkama i prodaja dijela vlasništva TDR-a,  koje je Upravi Adrisa i Nadzornom odboru predočila Uprava TDR-a.   

Po okončanju procesa, a s obzirom da su moguće i vlasničke promjene, Glavna skupština će još jednom odlučivati o prihvatljivosti ponuđenog rješenja.

Ovakvu radikalnu transparentnost u vođenju procesa strateškog restrukturiranja dijela imovine tvrtke, Uprava Adrisa drži potrebnom i opravdanom s obzirom na činjenicu da je Adris grupa pravni slijednik Tvornice duhana Rovinj koja je, nakon provedene  privatizacije, bila, a i danas je, u pretežitom vlasništvu svojih zaposlenika, bivših zaposlenika i umirovljenika, te, zbog činjenice, da Adris grupa u svom uspješnom poslovanju baštini korporativne vrijednosti Tvornice duhana Rovinj.

Uprava Adrisa svojom odlukom predložila je također da Nadzorni odbor i Glavna skupština pri donošenju odluka iz svoje nadležnosti osobito imaju u vidu socijalnu odgovornost za zaposlenike, odnosno da svaka odluka koja se donese o TDR-u obvezno znači i zadržavanje proizvodnje u Kanfanaru, te da, i materijalno i vrijednosno,  bude u funkciji daljnjeg rasta i razvoja Adris grupe.  

19. travanj 2024 19:53