Poslovna scena
StoryEditor

Adrović na čelu RBA do 30. lipnja, novi predsjednik Uprave Michael Mueller

20. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

Zdenko Adrović, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) obavijestio je Nadzorni odbor i Upravu Raiffeisen Bank Internationala AG (RBI) o svojoj odluci da ne želi da mu ugovor nakon 30. lipnja 2014. godine bude produljen. Sljedećih godinu dana nastavit će pružati podršku RBA na mjestu savjetnika.

Adrović je član Uprave RBA od 1996., a funkciju predsjednika Uprave obnaša od 1997. godine.

- Zdenko Adrović vrlo je sposoban, predan i usredotočen menadžer. Pod njegovim je vodstvom RBA stasala u jednu od vodećih univerzalnih banaka u Hrvatskoj. Veoma žalimo zbog odluke Adrovića, no istodobno smo mu vrlo zahvalni za veliku predanost i doprinos proteklih godina, kako na lokalnoj razini tako i na razini cijele Grupe. Želimo mu sve najbolje u budućemu profesionalnom i osobnom životu - izjavio je Karl Sevelda, CEO Raiffeisen Bank Internationala.

Uprava Raiffeisen Bank Internationala namjerava predsjednikom Uprave RBA imenovati  Michaela Muellera, koji je sada predsjednik Uprave Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina, te je već pokrenut postupak za dobivanje suglasnosti Hrvatske narodne banke za njegovo imenovanje.

Od sada pa do imenovanja novoga predsjednika Uprave, dužnosti Adrovića u svojstvu vršitelja dužnosti predsjednika Uprave preuzet će Mario Žižek, koji je trenutno zamjenik predsjednika Uprave RBA.

26. travanj 2024 19:28