Poslovna scena
StoryEditor

Agrokor do 15. svibnja predaje ponudu za Mercator

30. Travanj 2013.

Agrokor je s još dva potencijalna kupca ušao u drugi krug natječaja za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercatora te do 15. svibnja treba predati ponudu za kupnju te trgovačke kuće, što će i učiniti, izjavio je danas u Vukovaru predsjednik Nadzornog odbora koncerna Agrokora Ivan Todorić.

Todorić je sudjelovao na konferenciji za novinare u vukovarskoj gradskoj upravi na kojoj je najavljeno da bi do 20. kolovoza trebala biti završena izgradnja poslovno-trgovačkog centra na oko 6.000 četvornih metara prostora, koji u središtu Vukovara gradi koncern Agrokor na mjestu u Domovinskom ratu devastiranog objekta nekadašnje Name.

Todorić je naveo kako će se u centru nalaziti 15-tak poslovnih prostora, trgovina renomiranih domaćih i stranih brandova te tri moderne Cinestar kinodvorane s ukupno 410 mjesta. 

- Očekujemo otvaranje oko stotinjak radnih mjesta - rekao je Todorić podsjetivši kako je Agrokor u vukovarski Vupik, čijim je vlasnikom postao prije tri godine, do sada uložio oko 600 milijuna kuna, iako se, kazao je, obvezao na ulaganja od 430 milijuna kuna.

Na pitanje novinara o poslovanju u Srbiji, na čijem je tržištu Agrokor nazočan već deset godina, Ivan Todorić je kazao kako se koncern na srbijanskom tržištu od početka osjećao dobrodošlim poručivši kako bi Srbija mogla biti primjer kako se treba odnositi prema mogućim investitorima.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo naglasio je kako je Agrokor kroz kupnju Vupika pokazao senzibilitet prema Vukovaru i potrebama njegovih građana što i dalje nastoji činiti kroz izgradnju poslovno-trgovačkog centra, ali i kroz odluku da u idućih godinu dana s 1.000 kuna mjesečno stipendira šest perspektivnih mladih vukovarskih sportaša.

20. travanj 2024 09:15