Poslovna scena
StoryEditor

Agrokor u PIK Vrbovec uložio 250 milijuna kuna

05. Rujan 2012.

Tri nove investicije predstavio je danas PIK Vrbovec - tvornicu za proizvodnju trajnih salama, novi pogon za narezivanje i pakiranje mesnih prerađevina te novo skladište gotove robe.

Površina ova tri objekta je 17.500 četvornih metara čime je ukupna površina mesne industrije u ovoj kompaniji povećana na 80 tisuća četvornih metara. Vrijednost ove posljednje investicije je 250 milijuna kuna, tako da je ukupna vrijednost Agrokorovih investicija u ovu vrbovečku tvrtku od 2005. do danas premašila milijardu kuna. Predsjednik Uprave PIK Vrbovca Mate Štetić na otvaranju pogona rekao je da je ovo ‘kruna strateških ulaganja u PIK Vrbovec‘, istaknuvši da se radi o suvremenoj tehnologiji.

- Automatizacija pojedinih proizvodnih procesa omogućuje nam još veću efikasnost poslovanja. Povećanje proizvodnih kapaciteta otvara nam vrata za daljnje jačanje pozicija na domaćem tržištu, ali i mogućnosti za veći plasman PIK-ovih proizvoda u inozemstvo. Ulaganje u nove kapacitete omogućilo je zapošljavanje dodatnih 95 djelatnika, te PIK Vrbovec danas zapošljava 1750 djelatnika - rekao je Štetić. Dodao je da je ovo tek četvrta ovakva investicija u Europi, a tri dosadašnje nalaze se u bogatim zemljama EU.

Mislav Galić, potpredsjednik koncerna Agrokor podsjetio je da je 2005. po preuzimanju kompanije od strane Agrokora prerađivano osam tisuća tona mesa i ostvareno 250 milijuna kuna prihoda, da bi se danas prerađivalo 75 tisuća tona, a do kraja godine očekuju oko dvije milijarde kuna prihoda. Kapacitet skladišta je povećan s 400 tona na 1.000 tona gotovih proizvoda, pogona za narezivanje i pakiranje mesnih prerađevina na 1.500 tona godišnje, a kapacitet tvornice trajnih salama povećan je s 2.500 tona na 5.000 tona. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić zahvalio se brojnim gostima tvrtki PIK Vrbovec na ovoj velikoj investiciji.

05. svibanj 2024 20:05