Poslovna scena
StoryEditor

Agrokor više nije sponzor nogometne reprezentacije?

07. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

Agrokor više nije sponzor Hrvatske nogometne reprezentacije, saznao je Poslovni dnevnik.

Tako se na kioscima Tiska medije ne mogu kupiti karte za današnju utakmicu protiv Škotske, a nema više niti Konzumova loga na trening opremi naših reprezentativaca. U samom HNS-u navode da se ne događa ništa izvanredno.

- Ugovor s Agrokorom nije raskinut već je isteklo trajanje ugovora. Hrvatski nogometni savez u pregovorima je oko nastavka suradnje - rekao je za Poslovni dnevnik Tomislav Pecek, glasnogovornik HNS-a.

Niti u HNS-u niti u Agrokoru nisu željeli govoriti o tome zašto je došlo do nerazumijevanja i umjesto da se ugovor produži, no Poslovni smatra kako je očiti razlog promjena na čelu HNS-a i poslovna politika novog predsjednika Davora Šukera koji vjerojatno nije zadovoljan postojećim uvjetima. Prvi službeni sponzorski ugovor HNS-a i Agrokora potpisan je u lipnju 2007. godine. Iako su iz HNS-a u nekoliko navrata govorili da je riječ o jednom od njihovih ‘najvećih sponzorskih ugovora‘, nikada nisu bile objavljene pojedinosti, a ponajmanje njegova visina.

Glavni sponzori hrvatske nogometne reprezentacije su Nike, Generali osiguranje, Anić holding i Privredna banka Zagreb. Tu su još i Ban tours, Croatia bus, Hyundai, Iskon i City Express. U proteklom razdoblju bila je i velika konkurencija pivovara za status sponzora Hrvatskog nogometnog saveza, a zadnjih godina pobjedu je odnosila Zagrebačka pivovara. No, s dolaskom nove garniture u HNS, nije isključeno da će se i ovdje inzistirati na novim uvjetima.

19. travanj 2024 15:16