Korona i biznis
07. lipanj 2013.

Agrokor više nije sponzor nogometne reprezentacije?

lider.media
lider.media

Agrokor više nije sponzor Hrvatske nogometne reprezentacije, saznao je Poslovni dnevnik.

Tako se na kioscima Tiska medije ne mogu kupiti karte za današnju utakmicu protiv Škotske, a nema više niti Konzumova loga na trening opremi naših reprezentativaca. U samom HNS-u navode da se ne događa ništa izvanredno.

- Ugovor s Agrokorom nije raskinut već je isteklo trajanje ugovora. Hrvatski nogometni savez u pregovorima je oko nastavka suradnje - rekao je za Poslovni dnevnik Tomislav Pecek, glasnogovornik HNS-a.

Niti u HNS-u niti u Agrokoru nisu željeli govoriti o tome zašto je došlo do nerazumijevanja i umjesto da se ugovor produži, no Poslovni smatra kako je očiti razlog promjena na čelu HNS-a i poslovna politika novog predsjednika Davora Šukera koji vjerojatno nije zadovoljan postojećim uvjetima. Prvi službeni sponzorski ugovor HNS-a i Agrokora potpisan je u lipnju 2007. godine. Iako su iz HNS-a u nekoliko navrata govorili da je riječ o jednom od njihovih ‘najvećih sponzorskih ugovora‘, nikada nisu bile objavljene pojedinosti, a ponajmanje njegova visina.

Glavni sponzori hrvatske nogometne reprezentacije su Nike, Generali osiguranje, Anić holding i Privredna banka Zagreb. Tu su još i Ban tours, Croatia bus, Hyundai, Iskon i City Express. U proteklom razdoblju bila je i velika konkurencija pivovara za status sponzora Hrvatskog nogometnog saveza, a zadnjih godina pobjedu je odnosila Zagrebačka pivovara. No, s dolaskom nove garniture u HNS, nije isključeno da će se i ovdje inzistirati na novim uvjetima.