Poslovna scena
StoryEditor

Allianz povisio ciljanu razinu godišnje operativne dobiti

08. Studeni 2013.

Njemački osiguravateljski div Allianz povisio je ciljanu razinu godišnje operativne dobiti budući da mu se dobit u trećem tromjesečju povisila temeljem dobre izvedbe odjela zdravstvenog i osiguranja imovine, te osiguranja u slučaju nezgode.

"S obzirom na pozitivan razvoj grupe Allianz u prvih devet mjeseci 2013. sada očekujemo godišnju operativnu dobit nešto iznad 9,7 milijardi eura, dakle na gornjoj granici ranije procijenjenog raspona," rekao je izvršni direktor Michael Diekmann.

Do sada je Allianz predviđao godišnju operativnu dobit u visini 9,2 milijarde eura.

U razdoblju od srpnja do rujna neto dobit osiguravajućeg diva porasla je 6,3 posto, na 1,445 milijardi eura.

Operativna dobit u trećem tromjesečju pala za 0,7 posto, na 2,519 milijardi eura. Prihodi su kliznuli 0,2 posto, na 25,1 milijardu eura.

"U trećem tromjesečju nastavljen je pozitivan trend poslovanje grupe Allianz iz prve polovine godine, unatoč negativnim učincima valutnih tečajeva", istaknuo je Diekmann.

U odjelu osiguranja imovine i za slučaj nezgode operativna je dobit porasla 6,4 posto, na 1,2 milijarde eura, unatoč velikim prirodnim katastrofama poput oluja u Njemačkoj i Irskoj u srpnju i kolovozu.

Prihodi su porasli i u odjelima životnog i zdravstvenog osiguranja, ali im je operativna dobit pala za 5,6 posto, na 769 milijuna eura, zbog niže dobiti od ulaganja u Njemačkoj i prodaje rizičnih ulaganja u Italiji.

"Istodobno je operativna dobit porasla u Francuskoj, Španjolskoj i Sjedinjenim Državama", priopćio je Allianz.

24. travanj 2024 18:50